
Składniki
null
3 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
30 gramów
2 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże wymieszaj z wodą, miodem i białą mąką, po czym odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Krok 2
Następnie dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Czynność powtórz jeszcze dwukrotnie. Uformuj babeczki.
Krok 4
Piecz 30 minut w temperaturze 180oC.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej