
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie i paprykę kroimy w kostkę pieczarki w grubsze plasterki.
Krok 2
Wszystko nakładamy na patyczki do szaszłyków kolejność dowolna :)
Krok 3
Posypujemy przyprawą, ja posypałam przyprawą do gyrosa i pieczemy na grillu około 20 minut. Wspaniałe danie dla osób, którym znudziło się już mięsko z grilla :))) Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej