Wegetariańskie szaszłyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie szaszłyczki

Autor: Anita Gadomska

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i paprykę kroimy w kostkę pieczarki w grubsze plasterki.

Krok 2

Wszystko nakładamy na patyczki do szaszłyków kolejność dowolna :)

Krok 3

Posypujemy przyprawą, ja posypałam przyprawą do gyrosa i pieczemy na grillu około 20 minut. Wspaniałe danie dla osób, którym znudziło się już mięsko z grilla :))) Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej