Wegetariańskie szaszłyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie szaszłyczki

Autor: Anita Gadomska

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i paprykę kroimy w kostkę pieczarki w grubsze plasterki.

Krok 2

Wszystko nakładamy na patyczki do szaszłyków kolejność dowolna :)

Krok 3

Posypujemy przyprawą, ja posypałam przyprawą do gyrosa i pieczemy na grillu około 20 minut. Wspaniałe danie dla osób, którym znudziło się już mięsko z grilla :))) Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żurek z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej