Wegetariańskie szaszłyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie szaszłyczki

Autor: Anita Gadomska

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i paprykę kroimy w kostkę pieczarki w grubsze plasterki.

Krok 2

Wszystko nakładamy na patyczki do szaszłyków kolejność dowolna :)

Krok 3

Posypujemy przyprawą, ja posypałam przyprawą do gyrosa i pieczemy na grillu około 20 minut. Wspaniałe danie dla osób, którym znudziło się już mięsko z grilla :))) Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej