
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
5 sztuk
1 łyżka
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na drobne kawałki. Duś na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 5 minut.
Krok 2
Białka ubij z żółtkami, dodaj śmietanę i chwilę ubijaj. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do białek dodaj rybę, koperek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Krok 4
Wlej do formy i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej