Tarta z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

5 sztuk

1 łyżka

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na drobne kawałki. Duś na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 5 minut.

Krok 2

Białka ubij z żółtkami, dodaj śmietanę i chwilę ubijaj. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do białek dodaj rybę, koperek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 4

Wlej do formy i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż inaczej
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej