Tarta z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

5 sztuk

1 łyżka

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na drobne kawałki. Duś na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 5 minut.

Krok 2

Białka ubij z żółtkami, dodaj śmietanę i chwilę ubijaj. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do białek dodaj rybę, koperek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 4

Wlej do formy i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kapusta duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej