
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
5 sztuk
1 łyżka
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na drobne kawałki. Duś na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 5 minut.
Krok 2
Białka ubij z żółtkami, dodaj śmietanę i chwilę ubijaj. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do białek dodaj rybę, koperek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Krok 4
Wlej do formy i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej