Tarta z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

5 sztuk

1 łyżka

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na drobne kawałki. Duś na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 5 minut.

Krok 2

Białka ubij z żółtkami, dodaj śmietanę i chwilę ubijaj. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do białek dodaj rybę, koperek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 4

Wlej do formy i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej