Śledzie po kujawsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie po kujawsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

600 osób wydrukowało

Pobierz pdf

596 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte śledzie zalej zimną wodą, zostaw na noc.

Śledzie po kujawsku - Krok 1

Krok 2

Następnego dnia obierz ze skóry i ości, zalej mlekiem na 2 godziny.

Śledzie po kujawsku - Krok 2

Krok 3

Jabłka obierz, usuń gniazda, pokrój w plasterki i wrzuć do rondelka na rozgrzany tłuszcz.

Śledzie po kujawsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj przyprawy, wymieszaj, podduś wszystko, ostudź.

Śledzie po kujawsku - Krok 4

Krok 5

Śledzie pokrojone w cząstki układaj na półmisku, przykryj dekoracyjnie musem jabłkowym, a następnie folią i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Śledzie po kujawsku - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej