Śledzie po kujawsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie po kujawsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

heart
264 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

672 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

686 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte śledzie zalej zimną wodą, zostaw na noc.

Śledzie po kujawsku - Krok 1

Krok 2

Następnego dnia obierz ze skóry i ości, zalej mlekiem na 2 godziny.

Śledzie po kujawsku - Krok 2

Krok 3

Jabłka obierz, usuń gniazda, pokrój w plasterki i wrzuć do rondelka na rozgrzany tłuszcz.

Śledzie po kujawsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj przyprawy, wymieszaj, podduś wszystko, ostudź.

Śledzie po kujawsku - Krok 4

Krok 5

Śledzie pokrojone w cząstki układaj na półmisku, przykryj dekoracyjnie musem jabłkowym, a następnie folią i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Śledzie po kujawsku - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej