
Składniki
1 kilogram
1 szklanka
30 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte śledzie zalej zimną wodą, zostaw na noc.

Krok 2
Następnego dnia obierz ze skóry i ości, zalej mlekiem na 2 godziny.

Krok 3
Jabłka obierz, usuń gniazda, pokrój w plasterki i wrzuć do rondelka na rozgrzany tłuszcz.

Krok 4
Dodaj przyprawy, wymieszaj, podduś wszystko, ostudź.

Krok 5
Śledzie pokrojone w cząstki układaj na półmisku, przykryj dekoracyjnie musem jabłkowym, a następnie folią i wstaw na kilka godzin do lodówki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej