Jajka myszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka myszki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

1 pęczek

8 sztuk

1 pęczek

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka włóż do garnka i ugotuj na twardo. Następnie ostudź je i ostrożnie obierz.

Krok 2

Przygotuj talerz i rozłóż na nim umyte liście sałaty. Szczypiorek posiekaj, zostawiając kilka pasków do dekoracji myszek.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, a następnie z majonezem. Posiekany szczypiorek wymieszaj z sosem i rozłóż na listkach sałaty.

Krok 4

Jajka przekrój wzdłuż i ułóż na kształt myszek.

Krok 5

Rzodkiewkę pokrój w plastry, po czym przetnij na pół i zrób z nich myszkom uszy. Z pasm szczypiorku zrób wąsy, a z pieprzu oczy. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka myszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szpinak z jajkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej