
Składniki
4 sztuki
null
1 pęczek
8 sztuk
1 pęczek
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka włóż do garnka i ugotuj na twardo. Następnie ostudź je i ostrożnie obierz.
Krok 2
Przygotuj talerz i rozłóż na nim umyte liście sałaty. Szczypiorek posiekaj, zostawiając kilka pasków do dekoracji myszek.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, a następnie z majonezem. Posiekany szczypiorek wymieszaj z sosem i rozłóż na listkach sałaty.
Krok 4
Jajka przekrój wzdłuż i ułóż na kształt myszek.
Krok 5
Rzodkiewkę pokrój w plastry, po czym przetnij na pół i zrób z nich myszkom uszy. Z pasm szczypiorku zrób wąsy, a z pieprzu oczy. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej