
Składniki
4 sztuki
null
1 pęczek
8 sztuk
1 pęczek
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka włóż do garnka i ugotuj na twardo. Następnie ostudź je i ostrożnie obierz.
Krok 2
Przygotuj talerz i rozłóż na nim umyte liście sałaty. Szczypiorek posiekaj, zostawiając kilka pasków do dekoracji myszek.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, a następnie z majonezem. Posiekany szczypiorek wymieszaj z sosem i rozłóż na listkach sałaty.
Krok 4
Jajka przekrój wzdłuż i ułóż na kształt myszek.
Krok 5
Rzodkiewkę pokrój w plastry, po czym przetnij na pół i zrób z nich myszkom uszy. Z pasm szczypiorku zrób wąsy, a z pieprzu oczy. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej