Świąteczne naleśniki z białym serem
średnie
1183 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
100 gramów
ciasto na naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe połącz za pomocą miksera na gładką masę. Smaż na patelni cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
Krok 2
Biały ser utrzyj z cukrem, żółtkiem i mlekiem. Dodaj olejek lub cukier waniliowy. Dodaj rodzynki i wymieszaj.
Krok 3
Farsz nałóż na naleśniki, a następnie zwiń naleśniki.
Krok 4
Naleśniki zapiecz w piekarniku oblane masłem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świąteczne naleśniki z białym serem
Naleśniki z białym serem są uwielbiane nie tylko w formie deseru, ale także dania obiadowego. Wyrazista struktura sera, dodatek rodzynek i aromat wanilii rozkochują w sobie miłośników słodkich potraw. Jednym z ważniejszych elementów dania jest ciasto na naleśniki z serem białym, które powinno być delikatnej i puszystej konsystencji. Z naszym przepisem przygotujecie naleśniki idealne. Kluczem do sukcesu są nie tylko odpowiednie proporcje składników, ale także dobrze doprawione nadzienie z sera białego do naleśników. Zapraszamy do kuchni na naleśniki z serem białym, zapiekane z masłem.
Dla kogo?
Przepis na naleśniki z serem białym przypadnie do gustu przede wszystkim miłośnikom słodkich dań lub nietuzinkowych deserów.
Na jaką okazję?
Naleśniki sprawdzą się doskonale jako menu obiadowe. Zaserwowane na kolację, będą pyszną odmianą wieczornych posiłków.
Czy wiesz, że?
Naleśniki są jednym z najbardziej uniwersalnych dań. Doczekały się modyfikacji w zakresie receptury i sposobu podania. Jednym z najbardziej znanych przepisów na naleśniki jest receptura na amerykańskie pancakes, przygotowywane z wykorzystaniem środków spulchniających.
Dla urozmaicenia:
Farsz z sera białego do naleśników idealnie komponuje się z owocami. Obok gotowego dania możesz ułożyć truskawki lub inne sezonowe owoce.