
Składniki
300 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszankę obierz z flaka i pokrój na grube plastry. Cebule obierz, pokrój w ćwierć plasterki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę. Skrop ją przyprawą Delikat, dodas sos sałatkowy, przykryj patelnię i duś na małym ogniu aż zmięknie a następnie przełóż na talerzyk.
Krok 3
Na tę samą rozgrzaną patelnię połóż kawałki kaszanki i podsmaż je aż się zrumienią, dodać cebulkę. Na wierzch wybij jajka i poczekaj aż się zetną. Podawaj z pieczywem i pomidorami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszanka z cebulką i jajkiem
Kaszanka z patelni to potrawa znana od wielu lat, którą pamiętają szczególnie starsze pokolenia. Jej przygotowanie było bardzo proste, doskonale sprawdzała się więc jako szybkie danie na kolację, a nawet na obiad. Dziś najczęściej przygotowywana jest na grillu, tradycyjnie lub z różnymi dodatkami. Mamy dla was propozycję na potrawę oryginalną, nawiązującą do klasyki, którą jest kaszanka z cebulą i jajkiem. Danie wyróżnia wyjątkowy aromat oraz ciekawe zestawienie smaków. Spróbujcie, a kaszanka z pewnością częściej będzie gościć na waszym stole!
Dla kogo?
Kaszanka z jajkiem i cebulą to potrawa dla każdego! Przypadnie do gustu miłośnikom szybkich dań, nawiązujących do polskiej tradycji kulinarnej.
Na jaką okazję?
Kaszanka smażona z jajkiem sprawdzi się jako danie obiadowe. Możecie ją także przygotować na kolację.
Czy wiesz, że?
Kaszanka nie jest znana jedynie w Polsce. Często gości na stołach słowackich, węgierskich i niemieckich. W naszym kraju niezwykle popularna jest na Śląsku, gdzie spotkacie ją pod nazwą „krupniok”. Od 2016 roku danie to posiada europejski certyfikat Chronione Oznaczenie Geograficzne.
Dla urozmaicenia:
Kaszanka z patelni z jajkiem świetnie smakuje zarówno solo, jak i ze świeżym pieczywem i pomidorami.