Serowe fileciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe fileciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

null

8 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj dokładnie, odciśnij i osusz. Natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Jajko roztrzep widelcem, a mąkę wymieszaj dokładnie z żółtym serem.

Krok 3

Panieruj fileciki kolejno w jajku i mące, smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe fileciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Gnocchi z patelni
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej