
Składniki
null
1 sztuka
null
null
8 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj dokładnie, odciśnij i osusz. Natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Jajko roztrzep widelcem, a mąkę wymieszaj dokładnie z żółtym serem.
Krok 3
Panieruj fileciki kolejno w jajku i mące, smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej