
Składniki
null
1 sztuka
null
null
8 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj dokładnie, odciśnij i osusz. Natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Jajko roztrzep widelcem, a mąkę wymieszaj dokładnie z żółtym serem.
Krok 3
Panieruj fileciki kolejno w jajku i mące, smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej