
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
1 sztuka
null szczypt
3 sztuki
1 pęczek
null
null
3 łyżeczki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkiem. Posiekaj cebulę i natkę pietruszki i dodaj do mięsa. Wymieszaj. Dopraw.
Krok 2
Formuj małe pulpeciki i ułóż je na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą.
Krok 3
Piecz na złoty kolor z obu stron przez 25 minut.
Krok 4
Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i skrop oliwą. Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.
Krok 5
Mielone kotleciki przełóż na talerze i na każdy nałóż odrobinę pikantnej sałatki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























