Pikantne mielone kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne mielone kotleciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

null

1 sztuka

null szczypt

3 sztuki

1 pęczek

null

null

3 łyżeczki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem. Posiekaj cebulę i natkę pietruszki i dodaj do mięsa. Wymieszaj. Dopraw.

Krok 2

Formuj małe pulpeciki i ułóż je na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą.

Krok 3

Piecz na złoty kolor z obu stron przez 25 minut.

Krok 4

Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i skrop oliwą. Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Krok 5

Mielone kotleciki przełóż na talerze i na każdy nałóż odrobinę pikantnej sałatki

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie w majonezie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej