
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
1 sztuka
null szczypt
3 sztuki
1 pęczek
null
null
3 łyżeczki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkiem. Posiekaj cebulę i natkę pietruszki i dodaj do mięsa. Wymieszaj. Dopraw.
Krok 2
Formuj małe pulpeciki i ułóż je na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą.
Krok 3
Piecz na złoty kolor z obu stron przez 25 minut.
Krok 4
Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i skrop oliwą. Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.
Krok 5
Mielone kotleciki przełóż na talerze i na każdy nałóż odrobinę pikantnej sałatki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej