
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
1 sztuka
null szczypt
3 sztuki
1 pęczek
null
null
3 łyżeczki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkiem. Posiekaj cebulę i natkę pietruszki i dodaj do mięsa. Wymieszaj. Dopraw.
Krok 2
Formuj małe pulpeciki i ułóż je na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą.
Krok 3
Piecz na złoty kolor z obu stron przez 25 minut.
Krok 4
Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i skrop oliwą. Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.
Krok 5
Mielone kotleciki przełóż na talerze i na każdy nałóż odrobinę pikantnej sałatki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej