
Składniki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżka
50 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz brzoskwinie, a następnie obierz je ze skórki i usuń pestki.
Krok 2
Jedną brzoskwinię zmiksuj z twarożkiem, śmietaną, winem, papryką, curry, solą i pieprzem.
Krok 3
Drugą brzoskwinię drobno posiekaj i dodaj do twarożku. Przed podaniem schłódź i posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej