
Składniki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżka
50 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz brzoskwinie, a następnie obierz je ze skórki i usuń pestki.
Krok 2
Jedną brzoskwinię zmiksuj z twarożkiem, śmietaną, winem, papryką, curry, solą i pieprzem.
Krok 3
Drugą brzoskwinię drobno posiekaj i dodaj do twarożku. Przed podaniem schłódź i posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej