Pasta brzoskwiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta brzoskwiniowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

50 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz brzoskwinie, a następnie obierz je ze skórki i usuń pestki.

Krok 2

Jedną brzoskwinię zmiksuj z twarożkiem, śmietaną, winem, papryką, curry, solą i pieprzem.

Krok 3

Drugą brzoskwinię drobno posiekaj i dodaj do twarożku. Przed podaniem schłódź i posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej