Pasta brzoskwiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta brzoskwiniowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

50 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz brzoskwinie, a następnie obierz je ze skórki i usuń pestki.

Krok 2

Jedną brzoskwinię zmiksuj z twarożkiem, śmietaną, winem, papryką, curry, solą i pieprzem.

Krok 3

Drugą brzoskwinię drobno posiekaj i dodaj do twarożku. Przed podaniem schłódź i posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej