Szaszłyki z ryby i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z ryby i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

30 dekagramów

4 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

3 łyżki

50 gramów

30 dekagramów

50 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj orzeszki, cebulę oraz czosnek.

Krok 2

Paprykę zamocz w ciepłej wodzie na kilka minut a następnie pozbądź się nasion i skrój w niewielkie kawałki.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni, włóż na niego czosnek, orzeszki, cebulę i chili. Smaż wszystko przez 2 minuty, a potem dodaj sos sojowy, sok, cukier, skórkę z cytryny i zagotuj.

Krok 4

Teraz dodaj masło orzechowe, wymieszaj i poczekaj aż ostygnie.

Krok 5

Obierz krewetki, opłukaj. Opłukane filety skrój na kostkę i włóż je wraz z krewetkami do masy orzechowej na godzinę.

Krok 6

Nabij na patyczki krewetki i rybę osobną i piecz na grillu smarując czasem masą.

Krok 7

Serwuj udekorowane liśćmi kolendry z ryżem i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej