
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
30 dekagramów
4 sztuki
3 łyżki
6 sztuk
2 sztuki
3 łyżki
50 gramów
30 dekagramów
50 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj orzeszki, cebulę oraz czosnek.
Krok 2
Paprykę zamocz w ciepłej wodzie na kilka minut a następnie pozbądź się nasion i skrój w niewielkie kawałki.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni, włóż na niego czosnek, orzeszki, cebulę i chili. Smaż wszystko przez 2 minuty, a potem dodaj sos sojowy, sok, cukier, skórkę z cytryny i zagotuj.
Krok 4
Teraz dodaj masło orzechowe, wymieszaj i poczekaj aż ostygnie.
Krok 5
Obierz krewetki, opłukaj. Opłukane filety skrój na kostkę i włóż je wraz z krewetkami do masy orzechowej na godzinę.
Krok 6
Nabij na patyczki krewetki i rybę osobną i piecz na grillu smarując czasem masą.
Krok 7
Serwuj udekorowane liśćmi kolendry z ryżem i kawałkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej