Szaszłyki z ryby i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki z ryby i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

30 dekagramów

4 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

3 łyżki

50 gramów

30 dekagramów

50 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj orzeszki, cebulę oraz czosnek.

Krok 2

Paprykę zamocz w ciepłej wodzie na kilka minut a następnie pozbądź się nasion i skrój w niewielkie kawałki.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni, włóż na niego czosnek, orzeszki, cebulę i chili. Smaż wszystko przez 2 minuty, a potem dodaj sos sojowy, sok, cukier, skórkę z cytryny i zagotuj.

Krok 4

Teraz dodaj masło orzechowe, wymieszaj i poczekaj aż ostygnie.

Krok 5

Obierz krewetki, opłukaj. Opłukane filety skrój na kostkę i włóż je wraz z krewetkami do masy orzechowej na godzinę.

Krok 6

Nabij na patyczki krewetki i rybę osobną i piecz na grillu smarując czasem masą.

Krok 7

Serwuj udekorowane liśćmi kolendry z ryżem i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej