Szaszłyki z ryby i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z ryby i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

30 dekagramów

4 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

3 łyżki

50 gramów

30 dekagramów

50 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj orzeszki, cebulę oraz czosnek.

Krok 2

Paprykę zamocz w ciepłej wodzie na kilka minut a następnie pozbądź się nasion i skrój w niewielkie kawałki.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni, włóż na niego czosnek, orzeszki, cebulę i chili. Smaż wszystko przez 2 minuty, a potem dodaj sos sojowy, sok, cukier, skórkę z cytryny i zagotuj.

Krok 4

Teraz dodaj masło orzechowe, wymieszaj i poczekaj aż ostygnie.

Krok 5

Obierz krewetki, opłukaj. Opłukane filety skrój na kostkę i włóż je wraz z krewetkami do masy orzechowej na godzinę.

Krok 6

Nabij na patyczki krewetki i rybę osobną i piecz na grillu smarując czasem masą.

Krok 7

Serwuj udekorowane liśćmi kolendry z ryżem i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z ryby i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
A la Stroganoff z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej