
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szczypty
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Ser wymieszaj z kurczakiem.
Krok 4
Cebulę posiekaj i zrumień na oleju. Dodaj do kurczaka i wymieszaj.
Krok 5
Dodaj jajka i mąkę, wymieszaj i dopraw Marynatą do kurczaka Knorr.
Krok 6
Smaż jak racuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej