Placuszki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szczypty

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Ser wymieszaj z kurczakiem.

Krok 4

Cebulę posiekaj i zrumień na oleju. Dodaj do kurczaka i wymieszaj.

Krok 5

Dodaj jajka i mąkę, wymieszaj i dopraw Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 6

Smaż jak racuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej