Burgery wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery wołowe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Góralski oscypek w amerykańskich burgerach wołowych. Czemu nie! Najwyższy czas, aby ten polski serek zrobił międzynarodową karierę. Wędzonego można używać zamiast parmezanu, biały świetnie zastępuje mozzarellę na pizzy i w sałatce caprese. Można go piec, smażyć, grillować. Jestem wielbicielem oscypka.

Krok 2

Wymieszaj mięso, jajko, bułkę tartą, szalotkę, czosnek i korniszony. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 4 burgery, posmaruj je oliwą i upiecz na grillu. Bułki rozetnij w poprzek i upiecz na grillu po stronie przecięcia. Na spodach ułóż liście sałaty, krążki cebuli, gotowe burgery, plastry pomidorów i oscypka. Ułóż na tackach do grillowania i pozostaw na grillu jeszcze przez chwilę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, posmaruj zdjęte z grilla burgery i przykryj odciętymi wierzchami bułek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej