
Składniki
8 sztuk
8 plastrów
600 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety umyj dokładnie i osusz. Z boku każdego wytnij kieszeń i napełnij ją twarożkiem wymieszanym z połówkami oliwek. Zepnij wykałaczkami.
Krok 2
Przyprawy rozetrzyj dokładnie z oliwą i tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso.
Krok 3
Metkę, surowe jajko i namoczoną wcześniej w mleku bułkę wyrób na jednolitą masę i dopraw do smaku. Formuj we frykadele, każdą owiń plasterkiem boczku. Piecz na grillu przez ok. 15 min. Udekoruj majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej