Składniki
8 sztuk
8 plastrów
600 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety umyj dokładnie i osusz. Z boku każdego wytnij kieszeń i napełnij ją twarożkiem wymieszanym z połówkami oliwek. Zepnij wykałaczkami.
Krok 2
Przyprawy rozetrzyj dokładnie z oliwą i tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso.
Krok 3
Metkę, surowe jajko i namoczoną wcześniej w mleku bułkę wyrób na jednolitą masę i dopraw do smaku. Formuj we frykadele, każdą owiń plasterkiem boczku. Piecz na grillu przez ok. 15 min. Udekoruj majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej