Półmisek mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półmisek mięs

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 plastrów

600 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyj dokładnie i osusz. Z boku każdego wytnij kieszeń i napełnij ją twarożkiem wymieszanym z połówkami oliwek. Zepnij wykałaczkami.

Krok 2

Przyprawy rozetrzyj dokładnie z oliwą i tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso.

Krok 3

Metkę, surowe jajko i namoczoną wcześniej w mleku bułkę wyrób na jednolitą masę i dopraw do smaku. Formuj we frykadele, każdą owiń plasterkiem boczku. Piecz na grillu przez ok. 15 min. Udekoruj majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej