Półmisek mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półmisek mięs

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 plastrów

600 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyj dokładnie i osusz. Z boku każdego wytnij kieszeń i napełnij ją twarożkiem wymieszanym z połówkami oliwek. Zepnij wykałaczkami.

Krok 2

Przyprawy rozetrzyj dokładnie z oliwą i tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso.

Krok 3

Metkę, surowe jajko i namoczoną wcześniej w mleku bułkę wyrób na jednolitą masę i dopraw do smaku. Formuj we frykadele, każdą owiń plasterkiem boczku. Piecz na grillu przez ok. 15 min. Udekoruj majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej