Półmisek mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półmisek mięs

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 plastrów

600 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyj dokładnie i osusz. Z boku każdego wytnij kieszeń i napełnij ją twarożkiem wymieszanym z połówkami oliwek. Zepnij wykałaczkami.

Krok 2

Przyprawy rozetrzyj dokładnie z oliwą i tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso.

Krok 3

Metkę, surowe jajko i namoczoną wcześniej w mleku bułkę wyrób na jednolitą masę i dopraw do smaku. Formuj we frykadele, każdą owiń plasterkiem boczku. Piecz na grillu przez ok. 15 min. Udekoruj majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półmisek mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Chałka z kruszonką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej