
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
50 gramów
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, pomidory w kostkę, a czosnek, chili i natkę kolendry posiekaj. Zetrzyj żółty ser.

Krok 2
Na oliwie podsmaż czosnek i chili. Gdy czosnek zacznie się rumienić, wrzuć cebulę. Następnie do zeszklonej cebuli dodaj pomidory, kaszę i kmin rzymski. Smaż wszystko jeszcze chwilę, a następnie zalej 400 ml wody.

Krok 3
Kaszę gotuj do miękkości pod przykryciem około 20 minut. W ostatniej fazie dodaj warzywa z puszki, śmietanę wymieszaną ze 100 ml wody i Fixem Knorr, a także ser. Kaszotto gotuj jeszcze około 5 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Krok 4
Tuż przed podaniem potrawę posyp posiekaną kolendrą.


Dobra rada:
Kaszotto możesz udekorować chipsami z tortilli kukurydzianej i podawać z kawałkami awokado.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Pomidorowe Kaszotto z cukinią i papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto z czerwoną fasolą
Szukasz pomysłu na danie idealne? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Przepisowi na kaszotto z czerwoną fasolą trudno będzie się oprzeć. Smakowite połączenie kaszy pęczak z fasolą, kukurydzą i papryką to strzał w dziesiątkę na pyszny obiad.
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które chciałyby urozmaicić swoją dietę. Nawet jeśli nie przepadasz za smakiem kaszy, to nic straconego. W takiej odsłonie smakuje najlepiej. To danie ma charakter!
Na jaką okazję?
Przygotowanie kaszotto z czerwoną fasolą zajmie Ci nieco ponad pół godziny. To świetna propozycja na obiad, którą możesz wykorzystać na drugi dzień jako lunch w szkole lub w pracy.
Czy wiesz, że?
Na całym świecie uprawia się około 400 odmian fasoli. Różnią się kolorem, kształtem i smakiem. Ich zaletą jest fakt, że niemal każda z nich jest odporna na trudne warunki klimatyczne.
Dla urozmaicenia:
Kaszotto możesz udekorować chipsami z tortilli kukurydzianej i podawać je z kawałkami awokado.