Kaszotto z czerwoną fasolą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

17

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

50 gramów

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, pomidory w kostkę, a czosnek, chili i natkę kolendry posiekaj. Zetrzyj żółty ser.

Kaszotto z czerwoną fasolą  - Krok 1

Krok 2

Na oliwie podsmaż czosnek i chili. Gdy czosnek zacznie się rumienić, wrzuć cebulę. Następnie do zeszklonej cebuli dodaj pomidory, kaszę i kmin rzymski. Smaż wszystko jeszcze chwilę, a następnie zalej 400 ml wody.

Kaszotto z czerwoną fasolą  - Krok 2

Krok 3

Kaszę gotuj do miękkości pod przykryciem około 20 minut. W ostatniej fazie dodaj warzywa z puszki, śmietanę wymieszaną ze 100 ml wody i Fixem Knorr, a także ser. Kaszotto gotuj jeszcze około 5 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Kaszotto z czerwoną fasolą  - Krok 3

Krok 4

Tuż przed podaniem potrawę posyp posiekaną kolendrą.

Kaszotto z czerwoną fasolą  - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Kaszotto możesz udekorować chipsami z tortilli kukurydzianej i podawać z kawałkami awokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z czerwoną fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z czerwoną fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z czerwoną fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z czerwoną fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z czerwoną fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z czerwoną fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z czerwoną fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto z czerwoną fasolą Kaszotto z czerwoną fasolą

Szukasz pomysłu na danie idealne? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Przepisowi na kaszotto z czerwoną fasolą trudno będzie się oprzeć. Smakowite połączenie kaszy pęczak z fasolą, kukurydzą i papryką to strzał w dziesiątkę na pyszny obiad.

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które chciałyby urozmaicić swoją dietę. Nawet jeśli nie przepadasz za smakiem kaszy, to nic straconego. W takiej odsłonie smakuje najlepiej. To danie ma charakter!

Na jaką okazję?

Przygotowanie kaszotto z czerwoną fasolą zajmie Ci nieco ponad pół godziny. To świetna propozycja na obiad, którą możesz wykorzystać na drugi dzień jako lunch w szkole lub w pracy.

Czy wiesz, że?

Na całym świecie uprawia się około 400 odmian fasoli. Różnią się kolorem, kształtem i smakiem. Ich zaletą jest fakt, że niemal każda z nich jest odporna na trudne warunki klimatyczne.

Dla urozmaicenia:

Kaszotto możesz udekorować chipsami z tortilli kukurydzianej i podawać je z kawałkami awokado.