
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
50 gramów
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, pomidory w kostkę, a czosnek, chili i natkę kolendry posiekaj. Zetrzyj żółty ser.

Krok 2
Na oliwie podsmaż czosnek i chili. Gdy czosnek zacznie się rumienić, wrzuć cebulę. Następnie do zeszklonej cebuli dodaj pomidory, kaszę i kmin rzymski. Smaż wszystko jeszcze chwilę, a następnie zalej 400 ml wody.

Krok 3
Kaszę gotuj do miękkości pod przykryciem około 20 minut. W ostatniej fazie dodaj warzywa z puszki, śmietanę wymieszaną ze 100 ml wody i Fixem Knorr, a także ser. Kaszotto gotuj jeszcze około 5 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Krok 4
Tuż przed podaniem potrawę posyp posiekaną kolendrą.


Dobra rada:
Kaszotto możesz udekorować chipsami z tortilli kukurydzianej i podawać z kawałkami awokado.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Pomidorowe Kaszotto z cukinią i papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto z czerwoną fasolą
Szukasz pomysłu na danie idealne? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Przepisowi na kaszotto z czerwoną fasolą trudno będzie się oprzeć. Smakowite połączenie kaszy pęczak z fasolą, kukurydzą i papryką to strzał w dziesiątkę na pyszny obiad.
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które chciałyby urozmaicić swoją dietę. Nawet jeśli nie przepadasz za smakiem kaszy, to nic straconego. W takiej odsłonie smakuje najlepiej. To danie ma charakter!
Na jaką okazję?
Przygotowanie kaszotto z czerwoną fasolą zajmie Ci nieco ponad pół godziny. To świetna propozycja na obiad, którą możesz wykorzystać na drugi dzień jako lunch w szkole lub w pracy.
Czy wiesz, że?
Na całym świecie uprawia się około 400 odmian fasoli. Różnią się kolorem, kształtem i smakiem. Ich zaletą jest fakt, że niemal każda z nich jest odporna na trudne warunki klimatyczne.
Dla urozmaicenia:
Kaszotto możesz udekorować chipsami z tortilli kukurydzianej i podawać je z kawałkami awokado.