Szalotka glazurowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szalotka glazurowana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 łyżka

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki obierz i gotuj przez 5 minut w lekko osolonym wrzątku, osącz.

Krok 2

Na patelni rozpuść cukier, nie mieszając, tylko lekko potrząsając.

Krok 3

Dodaj masło, kiedy się rozpuści włóż cebulki i smaż aż się zarumienią.

Krok 4

Dodaj goździki i wlej bulion. Duś na wolnym ogniu przez około 30 minut do czasu, gdy cebulki zmiękną, a sos stanie się gęsty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej