Szalotka glazurowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szalotka glazurowana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 łyżka

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki obierz i gotuj przez 5 minut w lekko osolonym wrzątku, osącz.

Krok 2

Na patelni rozpuść cukier, nie mieszając, tylko lekko potrząsając.

Krok 3

Dodaj masło, kiedy się rozpuści włóż cebulki i smaż aż się zarumienią.

Krok 4

Dodaj goździki i wlej bulion. Duś na wolnym ogniu przez około 30 minut do czasu, gdy cebulki zmiękną, a sos stanie się gęsty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szalotka glazurowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej