
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 kilograma
3 sztuki
1 łyżka
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki obierz i gotuj przez 5 minut w lekko osolonym wrzątku, osącz.
Krok 2
Na patelni rozpuść cukier, nie mieszając, tylko lekko potrząsając.
Krok 3
Dodaj masło, kiedy się rozpuści włóż cebulki i smaż aż się zarumienią.
Krok 4
Dodaj goździki i wlej bulion. Duś na wolnym ogniu przez około 30 minut do czasu, gdy cebulki zmiękną, a sos stanie się gęsty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej