Ryba po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

6 łyżek

4 sztuki

6 sztuk

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety obtocz w mące i usmaż na oleju, po czym przełóż w ciepłe miejsce.

Krok 2

Do gorącej wody dodaj cukier i rozpuść go.

Krok 3

Wrzuć posiekany czosnek, sos tajski, sok wyciśnięty z limonki i startą z niej skórkę. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Rybę przełóż na talerzyki, polej sosem i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej