Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
4 sztuki
6 sztuk
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety obtocz w mące i usmaż na oleju, po czym przełóż w ciepłe miejsce.
Krok 2
Do gorącej wody dodaj cukier i rozpuść go.
Krok 3
Wrzuć posiekany czosnek, sos tajski, sok wyciśnięty z limonki i startą z niej skórkę. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Rybę przełóż na talerzyki, polej sosem i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej