
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
4 sztuki
6 sztuk
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety obtocz w mące i usmaż na oleju, po czym przełóż w ciepłe miejsce.
Krok 2
Do gorącej wody dodaj cukier i rozpuść go.
Krok 3
Wrzuć posiekany czosnek, sos tajski, sok wyciśnięty z limonki i startą z niej skórkę. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Rybę przełóż na talerzyki, polej sosem i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej