
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
4 sztuki
6 sztuk
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety obtocz w mące i usmaż na oleju, po czym przełóż w ciepłe miejsce.
Krok 2
Do gorącej wody dodaj cukier i rozpuść go.
Krok 3
Wrzuć posiekany czosnek, sos tajski, sok wyciśnięty z limonki i startą z niej skórkę. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Rybę przełóż na talerzyki, polej sosem i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej