Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
4 sztuki
6 sztuk
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety obtocz w mące i usmaż na oleju, po czym przełóż w ciepłe miejsce.
Krok 2
Do gorącej wody dodaj cukier i rozpuść go.
Krok 3
Wrzuć posiekany czosnek, sos tajski, sok wyciśnięty z limonki i startą z niej skórkę. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Rybę przełóż na talerzyki, polej sosem i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej