
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
4 sztuki
6 sztuk
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety obtocz w mące i usmaż na oleju, po czym przełóż w ciepłe miejsce.
Krok 2
Do gorącej wody dodaj cukier i rozpuść go.
Krok 3
Wrzuć posiekany czosnek, sos tajski, sok wyciśnięty z limonki i startą z niej skórkę. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Rybę przełóż na talerzyki, polej sosem i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej