Ryba po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

6 łyżek

4 sztuki

6 sztuk

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety obtocz w mące i usmaż na oleju, po czym przełóż w ciepłe miejsce.

Krok 2

Do gorącej wody dodaj cukier i rozpuść go.

Krok 3

Wrzuć posiekany czosnek, sos tajski, sok wyciśnięty z limonki i startą z niej skórkę. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Rybę przełóż na talerzyki, polej sosem i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej