Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo
łatwe
136 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody.
Krok 3
W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż posiekany czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę. Kiełbasę oraz pora pokrój w półplastry i dodaj do smażących się składników.
Krok 4
Pieczarki pokrój w ósemki i wsyp do garnka. Całość wymieszaj razem i smaż jeszcze chwilę. Następnie do garnka wlej rozprowadzony z wodą sos Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 5-8 minut.
Krok 5
Do sosu wsyp ugotowany makaron, podgrzewaj chwilę, dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba i natychmiast podawaj. Posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej