Makaron z chorizo i pieczarkami - w sosie: przepis | Przepisy.pl pixel

Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody.

Krok 3

W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż posiekany czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę. Kiełbasę oraz pora pokrój w półplastry i dodaj do smażących się składników.

Krok 4

Pieczarki pokrój w ósemki i wsyp do garnka. Całość wymieszaj razem i smaż jeszcze chwilę. Następnie do garnka wlej rozprowadzony z wodą sos Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 5-8 minut.

Krok 5

Do sosu wsyp ugotowany makaron, podgrzewaj chwilę, dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba i natychmiast podawaj. Posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej