Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo
łatwe
143 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody.
Krok 3
W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż posiekany czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę. Kiełbasę oraz pora pokrój w półplastry i dodaj do smażących się składników.
Krok 4
Pieczarki pokrój w ósemki i wsyp do garnka. Całość wymieszaj razem i smaż jeszcze chwilę. Następnie do garnka wlej rozprowadzony z wodą sos Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 5-8 minut.
Krok 5
Do sosu wsyp ugotowany makaron, podgrzewaj chwilę, dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba i natychmiast podawaj. Posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej