Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo
łatwe
113 osób zapisało
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody.
Krok 3
W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż posiekany czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę. Kiełbasę oraz pora pokrój w półplastry i dodaj do smażących się składników.
Krok 4
Pieczarki pokrój w ósemki i wsyp do garnka. Całość wymieszaj razem i smaż jeszcze chwilę. Następnie do garnka wlej rozprowadzony z wodą sos Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 5-8 minut.
Krok 5
Do sosu wsyp ugotowany makaron, podgrzewaj chwilę, dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba i natychmiast podawaj. Posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej