Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody.

Krok 3

W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż posiekany czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę. Kiełbasę oraz pora pokrój w półplastry i dodaj do smażących się składników.

Krok 4

Pieczarki pokrój w ósemki i wsyp do garnka. Całość wymieszaj razem i smaż jeszcze chwilę. Następnie do garnka wlej rozprowadzony z wodą sos Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 5-8 minut.

Krok 5

Do sosu wsyp ugotowany makaron, podgrzewaj chwilę, dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba i natychmiast podawaj. Posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej