Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody.

Krok 3

W garnku, na rozgrzanej oliwie, przesmaż posiekany czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę. Kiełbasę oraz pora pokrój w półplastry i dodaj do smażących się składników.

Krok 4

Pieczarki pokrój w ósemki i wsyp do garnka. Całość wymieszaj razem i smaż jeszcze chwilę. Następnie do garnka wlej rozprowadzony z wodą sos Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 5-8 minut.

Krok 5

Do sosu wsyp ugotowany makaron, podgrzewaj chwilę, dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba i natychmiast podawaj. Posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto na łazanki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej