
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
150 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki, cebulę i kiełbasę pokrój w plasterki. Makaron ugotuj.

Krok 2
Podsmaż wszystkie pokrojone składniki.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 4
Makaron posyp starym serem i zapiekaj w 180 stopniach przez 10 minut.


Dobra rada:
Żółty ser możesz zastąpić mozzarellą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane świderki z kiełbasą
Wszyscy kochamy zapiekanki makaronowe, a ich połącznie z kiełbasą i pieczarkami daje prawdziwie swojski efekt. Nasz zapiekany makaron świderki z kiełbasą przypadnie do gustu każdemu. Doskonale sprawdzi się jako propozycja na obiad lub kolację. Jak je zrobić? To proste. Zacznij od ugotowania makaronu, a następnie przygotuj doskonały sos. Podsmaż cebulę, pieczarki i dowolny rodzaj kiełbasy, boczku lub szynki, a później dodaj na patelnię mieszankę Fixu Knorr ze śmietanką. Ugotowany na półtwardo makaron wymieszaj z wybornym, aromatycznym sosem grzybowym i przełóż do naczynia żaroodpornego. Przed zapieczeniem posyp potrawę startym serem, a w ten sposób uzyskasz pyszną, chrupiącą warstwę. Gotową zapiekankę udekoruj świeżą natką pietruszki (z powodzeniem możesz użyć również innych ziół, np. bazylii).