Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
150 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki, cebulę i kiełbasę pokrój w plasterki. Makaron ugotuj.
Krok 2
Podsmaż wszystkie pokrojone składniki.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Makaron posyp starym serem i zapiekaj w 180 stopniach przez 10 minut.
Dobra rada:
Żółty ser możesz zastąpić mozzarellą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane świderki z kiełbasą
Wszyscy kochamy zapiekanki makaronowe, a ich połącznie z kiełbasą i pieczarkami daje prawdziwie swojski efekt. Nasz zapiekany makaron świderki z kiełbasą przypadnie do gustu każdemu. Doskonale sprawdzi się jako propozycja na obiad lub kolację. Jak je zrobić? To proste. Zacznij od ugotowania makaronu, a następnie przygotuj doskonały sos. Podsmaż cebulę, pieczarki i dowolny rodzaj kiełbasy, boczku lub szynki, a później dodaj na patelnię mieszankę Fixu Knorr ze śmietanką. Ugotowany na półtwardo makaron wymieszaj z wybornym, aromatycznym sosem grzybowym i przełóż do naczynia żaroodpornego. Przed zapieczeniem posyp potrawę startym serem, a w ten sposób uzyskasz pyszną, chrupiącą warstwę. Gotową zapiekankę udekoruj świeżą natką pietruszki (z powodzeniem możesz użyć również innych ziół, np. bazylii).