
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
400 mililitrów
200 gramów
150 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki, cebulę i kiełbasę pokrój w plasterki. Makaron ugotuj.
Krok 2
Podsmaż wszystkie pokrojone składniki.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię.
Krok 4
Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Makaron posyp starym serem i zapiekaj w 180 stopniach przez 10 minut.
Dobra rada:
Żółty ser możesz zastąpić mozzarellą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane świderki z kiełbasą
Wszyscy kochamy zapiekanki makaronowe, a ich połącznie z kiełbasą i pieczarkami daje prawdziwie swojski efekt. Nasz zapiekany makaron świderki z kiełbasą przypadnie do gustu każdemu. Doskonale sprawdzi się jako propozycja na obiad lub kolację. Jak je zrobić? To proste. Zacznij od ugotowania makaronu, a następnie przygotuj doskonały sos. Podsmaż cebulę, pieczarki i dowolny rodzaj kiełbasy, boczku lub szynki, a później dodaj na patelnię mieszankę Fixu Knorr ze śmietanką. Ugotowany na półtwardo makaron wymieszaj z wybornym, aromatycznym sosem grzybowym i przełóż do naczynia żaroodpornego. Przed zapieczeniem posyp potrawę startym serem, a w ten sposób uzyskasz pyszną, chrupiącą warstwę. Gotową zapiekankę udekoruj świeżą natką pietruszki (z powodzeniem możesz użyć również innych ziół, np. bazylii).