Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS
NOWY PRZEPIS
łatwe
67 osób zapisało

Składniki
250 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
50 gramów
220 gramów
250 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso z kurczaka na mniejsze kawałki i dopraw je czosnkiem, solą, pieprzem. W garnku rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż na niej mięso.

Krok 2
Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Krok 3
Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser, a całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Dodaj do makaronu usmażone mięso z kurczaka. Gotowy makaron wyłóż na talerze i opcjonalnie udekoruj drobno posiekaną natką z pietruszki.


Dobra rada:
Wszystkim fanom ostrych smaków polecamy dodanie na sam koniec płatków chili, by wzbogacić swoje doznania.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej