Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS
NOWY PRZEPIS
łatwe
57 osób zapisało

Składniki
250 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
50 gramów
220 gramów
250 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso z kurczaka na mniejsze kawałki i dopraw je czosnkiem, solą, pieprzem. W garnku rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż na niej mięso.

Krok 2
Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Krok 3
Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser, a całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Dodaj do makaronu usmażone mięso z kurczaka. Gotowy makaron wyłóż na talerze i opcjonalnie udekoruj drobno posiekaną natką z pietruszki.


Dobra rada:
Wszystkim fanom ostrych smaków polecamy dodanie na sam koniec płatków chili, by wzbogacić swoje doznania.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej