Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

220 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso z kurczaka na mniejsze kawałki i dopraw je czosnkiem, solą, pieprzem. W garnku rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż na niej mięso.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser, a całość dokładnie wymieszaj.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do makaronu usmażone mięso z kurczaka. Gotowy makaron wyłóż na talerze i opcjonalnie udekoruj drobno posiekaną natką z pietruszki.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Wszystkim fanom ostrych smaków polecamy dodanie na sam koniec płatków chili, by wzbogacić swoje doznania.

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz

    Mariusz , 14.03.2025

    Mega proste, często zabieram ze sobą do pracy. Koledzy też polubili. :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej