Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

220 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso z kurczaka na mniejsze kawałki i dopraw je czosnkiem, solą, pieprzem. W garnku rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż na niej mięso.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac’n Cheese.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser, a całość dokładnie wymieszaj.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do makaronu usmażone mięso z kurczaka. Gotowy makaron wyłóż na talerze i opcjonalnie udekoruj drobno posiekaną natką z pietruszki.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Wszystkim fanom ostrych smaków polecamy dodanie na sam koniec płatków chili, by wzbogacić swoje doznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej