Karp po szlachecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp po szlachecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

35 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.

Krok 2

Posyp przyprawami i mąką. Zarumień z obu stron.

Krok 3

Śliwki umyj, wypestkuj, włóż do miksera.

Krok 4

Dolej wino i dodaj przyprawy, po czym włącz mikser na 30 sekund.

Krok 5

Karpia zalej sosem i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej