Karp po szlachecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp po szlachecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

35 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.

Krok 2

Posyp przyprawami i mąką. Zarumień z obu stron.

Krok 3

Śliwki umyj, wypestkuj, włóż do miksera.

Krok 4

Dolej wino i dodaj przyprawy, po czym włącz mikser na 30 sekund.

Krok 5

Karpia zalej sosem i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej