Karp po szlachecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp po szlachecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

35 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.

Krok 2

Posyp przyprawami i mąką. Zarumień z obu stron.

Krok 3

Śliwki umyj, wypestkuj, włóż do miksera.

Krok 4

Dolej wino i dodaj przyprawy, po czym włącz mikser na 30 sekund.

Krok 5

Karpia zalej sosem i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej