Karp po szlachecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp po szlachecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

35 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.

Krok 2

Posyp przyprawami i mąką. Zarumień z obu stron.

Krok 3

Śliwki umyj, wypestkuj, włóż do miksera.

Krok 4

Dolej wino i dodaj przyprawy, po czym włącz mikser na 30 sekund.

Krok 5

Karpia zalej sosem i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp po szlachecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Risotto z brokułami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej