Delikatne filety rybne w winogronach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne filety rybne w winogronach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

300 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona oczyść, przepłucz, połowę odłóż, a z drugiej wyciśnij sok w sokowirówce.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz i przedziel wzdłuż na połówki.

Krok 3

Zwiń fileciki w ślimaczki i w środku każdego umieść po jednym odłożonym winogronie. Zepnij wykałaczką.

Krok 4

Cebulkę obierz i posiekaj drobno podsmaż na patelni razem ze ślimaczkami aby nabrały złotego koloru.

Krok 5

Podlej winem i wyciśniętym sokiem winogronowym. Dopraw do smaku i duś namyłam ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Ostrożnie zdejmij delikatne rybne ślimaczki z patelni i przełóż na półmisek.

Krok 7

Pozostałe winogrona obierz ze skórek, wypestkuj i zagotuj z pozostałym sosem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej