
Składniki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
300 gramów
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona oczyść, przepłucz, połowę odłóż, a z drugiej wyciśnij sok w sokowirówce.
Krok 2
Filety rybne umyj, osusz i przedziel wzdłuż na połówki.
Krok 3
Zwiń fileciki w ślimaczki i w środku każdego umieść po jednym odłożonym winogronie. Zepnij wykałaczką.
Krok 4
Cebulkę obierz i posiekaj drobno podsmaż na patelni razem ze ślimaczkami aby nabrały złotego koloru.
Krok 5
Podlej winem i wyciśniętym sokiem winogronowym. Dopraw do smaku i duś namyłam ogniu przez 15 minut.
Krok 6
Ostrożnie zdejmij delikatne rybne ślimaczki z patelni i przełóż na półmisek.
Krok 7
Pozostałe winogrona obierz ze skórek, wypestkuj i zagotuj z pozostałym sosem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej