Delikatne filety rybne w winogronach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne filety rybne w winogronach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

300 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona oczyść, przepłucz, połowę odłóż, a z drugiej wyciśnij sok w sokowirówce.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz i przedziel wzdłuż na połówki.

Krok 3

Zwiń fileciki w ślimaczki i w środku każdego umieść po jednym odłożonym winogronie. Zepnij wykałaczką.

Krok 4

Cebulkę obierz i posiekaj drobno podsmaż na patelni razem ze ślimaczkami aby nabrały złotego koloru.

Krok 5

Podlej winem i wyciśniętym sokiem winogronowym. Dopraw do smaku i duś namyłam ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Ostrożnie zdejmij delikatne rybne ślimaczki z patelni i przełóż na półmisek.

Krok 7

Pozostałe winogrona obierz ze skórek, wypestkuj i zagotuj z pozostałym sosem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej