Delikatne filety rybne w winogronach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne filety rybne w winogronach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

300 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona oczyść, przepłucz, połowę odłóż, a z drugiej wyciśnij sok w sokowirówce.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz i przedziel wzdłuż na połówki.

Krok 3

Zwiń fileciki w ślimaczki i w środku każdego umieść po jednym odłożonym winogronie. Zepnij wykałaczką.

Krok 4

Cebulkę obierz i posiekaj drobno podsmaż na patelni razem ze ślimaczkami aby nabrały złotego koloru.

Krok 5

Podlej winem i wyciśniętym sokiem winogronowym. Dopraw do smaku i duś namyłam ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Ostrożnie zdejmij delikatne rybne ślimaczki z patelni i przełóż na półmisek.

Krok 7

Pozostałe winogrona obierz ze skórek, wypestkuj i zagotuj z pozostałym sosem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej