Delikatne filety rybne w winogronach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne filety rybne w winogronach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

300 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona oczyść, przepłucz, połowę odłóż, a z drugiej wyciśnij sok w sokowirówce.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz i przedziel wzdłuż na połówki.

Krok 3

Zwiń fileciki w ślimaczki i w środku każdego umieść po jednym odłożonym winogronie. Zepnij wykałaczką.

Krok 4

Cebulkę obierz i posiekaj drobno podsmaż na patelni razem ze ślimaczkami aby nabrały złotego koloru.

Krok 5

Podlej winem i wyciśniętym sokiem winogronowym. Dopraw do smaku i duś namyłam ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Ostrożnie zdejmij delikatne rybne ślimaczki z patelni i przełóż na półmisek.

Krok 7

Pozostałe winogrona obierz ze skórek, wypestkuj i zagotuj z pozostałym sosem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne filety rybne w winogronach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej