Apetyczny mus z szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

70 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

8 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

0.7 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w drobniutka kosteczkę, a następnie przemiel przez maszynkę. Żelatynę rozpuść 1,2 szklanki gorące wody. Gdy przestygnie, połącz z winem i połowę przelej do szynki.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek i wypestkuj, posiekaj w drobną kostkę.

Krok 3

Utrzyj masło mikserem dodając stopniowo szynkę z żelatyną i kostkę pomidorową. Osobno ubij śmietanę, gdy będzie już sztywna połącz delikatnie obie masy i wymieszaj. Dopraw do smaku.

Krok 4

Pozostałą galaretkę przelej do foremek, zostaw odrobinę. Przełóż do środka mus szynkowy i zalej pozostałą częścią żelatyny. Odstaw apetyczny mus do lodówki na ok. 6-12 godzin. Tuż przed podaniem wyjmij z foremek na półmisek i ozdób natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sernik krakowski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej