Apetyczny mus z szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny mus z szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

70 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

8 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

0.7 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w drobniutka kosteczkę, a następnie przemiel przez maszynkę. Żelatynę rozpuść 1,2 szklanki gorące wody. Gdy przestygnie, połącz z winem i połowę przelej do szynki.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek i wypestkuj, posiekaj w drobną kostkę.

Krok 3

Utrzyj masło mikserem dodając stopniowo szynkę z żelatyną i kostkę pomidorową. Osobno ubij śmietanę, gdy będzie już sztywna połącz delikatnie obie masy i wymieszaj. Dopraw do smaku.

Krok 4

Pozostałą galaretkę przelej do foremek, zostaw odrobinę. Przełóż do środka mus szynkowy i zalej pozostałą częścią żelatyny. Odstaw apetyczny mus do lodówki na ok. 6-12 godzin. Tuż przed podaniem wyjmij z foremek na półmisek i ozdób natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej