Apetyczny mus z szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Apetyczny mus z szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

70 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

8 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

0.7 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w drobniutka kosteczkę, a następnie przemiel przez maszynkę. Żelatynę rozpuść 1,2 szklanki gorące wody. Gdy przestygnie, połącz z winem i połowę przelej do szynki.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek i wypestkuj, posiekaj w drobną kostkę.

Krok 3

Utrzyj masło mikserem dodając stopniowo szynkę z żelatyną i kostkę pomidorową. Osobno ubij śmietanę, gdy będzie już sztywna połącz delikatnie obie masy i wymieszaj. Dopraw do smaku.

Krok 4

Pozostałą galaretkę przelej do foremek, zostaw odrobinę. Przełóż do środka mus szynkowy i zalej pozostałą częścią żelatyny. Odstaw apetyczny mus do lodówki na ok. 6-12 godzin. Tuż przed podaniem wyjmij z foremek na półmisek i ozdób natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny mus z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej