Gołąbki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

1 szklanka

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

null

1 kilogram

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 sztuki

5 szklanek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i odstaw na 15 minut. Odlej sok.

Krok 2

Resztę warzyw zetrzyj na tarce, czosnek zmiażdż, a cebulę zmiel wraz z mięsem.

Krok 3

Mięso dopraw i wymieszaj z kapustą.

Krok 4

Dodaj żółtka oraz ryż i wszystko dokładnie wymieszaj. Dorzuć bułkę tartą oraz pianę z białek i ponownie wymieszaj.

Krok 5

Z podanych składników przygotuj sos, powinien być pikantny.

Krok 6

Z masy formuj kotleciki i podsmaż je z obu stron, po czym ułóż w sosie. Potrawę duś przez około 35 minut.

Krok 7

Przełóż delikatnie na talerze i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej