Gołąbki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

1 szklanka

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

null

1 kilogram

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 sztuki

5 szklanek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i odstaw na 15 minut. Odlej sok.

Krok 2

Resztę warzyw zetrzyj na tarce, czosnek zmiażdż, a cebulę zmiel wraz z mięsem.

Krok 3

Mięso dopraw i wymieszaj z kapustą.

Krok 4

Dodaj żółtka oraz ryż i wszystko dokładnie wymieszaj. Dorzuć bułkę tartą oraz pianę z białek i ponownie wymieszaj.

Krok 5

Z podanych składników przygotuj sos, powinien być pikantny.

Krok 6

Z masy formuj kotleciki i podsmaż je z obu stron, po czym ułóż w sosie. Potrawę duś przez około 35 minut.

Krok 7

Przełóż delikatnie na talerze i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej