Gołąbki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 opakowanie

5 szklanek

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 kilogram

null

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i odstaw na 15 minut. Odlej sok.

Krok 2

Resztę warzyw zetrzyj na tarce, czosnek zmiażdż, a cebulę zmiel wraz z mięsem.

Krok 3

Mięso dopraw i wymieszaj z kapustą.

Krok 4

Dodaj żółtka oraz ryż i wszystko dokładnie wymieszaj. Dorzuć bułkę tartą oraz pianę z białek i ponownie wymieszaj.

Krok 5

Z podanych składników przygotuj sos, powinien być pikantny.

Krok 6

Z masy formuj kotleciki i podsmaż je z obu stron, po czym ułóż w sosie. Potrawę duś przez około 35 minut.

Krok 7

Przełóż delikatnie na talerze i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej