
Składniki
3 sztuki
null
1 szklanka
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
null
1 kilogram
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1.5 sztuki
3 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 sztuki
5 szklanek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i odstaw na 15 minut. Odlej sok.
Krok 2
Resztę warzyw zetrzyj na tarce, czosnek zmiażdż, a cebulę zmiel wraz z mięsem.
Krok 3
Mięso dopraw i wymieszaj z kapustą.
Krok 4
Dodaj żółtka oraz ryż i wszystko dokładnie wymieszaj. Dorzuć bułkę tartą oraz pianę z białek i ponownie wymieszaj.
Krok 5
Z podanych składników przygotuj sos, powinien być pikantny.
Krok 6
Z masy formuj kotleciki i podsmaż je z obu stron, po czym ułóż w sosie. Potrawę duś przez około 35 minut.
Krok 7
Przełóż delikatnie na talerze i polej sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej