Gołąbki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 opakowanie

5 szklanek

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 kilogram

null

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i odstaw na 15 minut. Odlej sok.

Krok 2

Resztę warzyw zetrzyj na tarce, czosnek zmiażdż, a cebulę zmiel wraz z mięsem.

Krok 3

Mięso dopraw i wymieszaj z kapustą.

Krok 4

Dodaj żółtka oraz ryż i wszystko dokładnie wymieszaj. Dorzuć bułkę tartą oraz pianę z białek i ponownie wymieszaj.

Krok 5

Z podanych składników przygotuj sos, powinien być pikantny.

Krok 6

Z masy formuj kotleciki i podsmaż je z obu stron, po czym ułóż w sosie. Potrawę duś przez około 35 minut.

Krok 7

Przełóż delikatnie na talerze i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej