
Składniki
1.5 sztuki
1 opakowanie
5 szklanek
0.5 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 kilogram
null
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i odstaw na 15 minut. Odlej sok.
Krok 2
Resztę warzyw zetrzyj na tarce, czosnek zmiażdż, a cebulę zmiel wraz z mięsem.
Krok 3
Mięso dopraw i wymieszaj z kapustą.
Krok 4
Dodaj żółtka oraz ryż i wszystko dokładnie wymieszaj. Dorzuć bułkę tartą oraz pianę z białek i ponownie wymieszaj.
Krok 5
Z podanych składników przygotuj sos, powinien być pikantny.
Krok 6
Z masy formuj kotleciki i podsmaż je z obu stron, po czym ułóż w sosie. Potrawę duś przez około 35 minut.
Krok 7
Przełóż delikatnie na talerze i polej sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































