
Składniki
500 gramów
1 kilogram
4 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i sparz.
Krok 2
Po odsączeniu dodaj mięso, ryż, kaszę, jajka, posiekaną cebulę oraz przyprawy.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj podłużne kotleciki.
Krok 4
Gołąbki obtocz w bułce i smaż na oleju na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej