Gołąbki sajgonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki sajgonki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 kilogram

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i sparz.

Krok 2

Po odsączeniu dodaj mięso, ryż, kaszę, jajka, posiekaną cebulę oraz przyprawy.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj podłużne kotleciki.

Krok 4

Gołąbki obtocz w bułce i smaż na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej