
Składniki
500 gramów
1 kilogram
4 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i sparz.
Krok 2
Po odsączeniu dodaj mięso, ryż, kaszę, jajka, posiekaną cebulę oraz przyprawy.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj podłużne kotleciki.
Krok 4
Gołąbki obtocz w bułce i smaż na oleju na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej