
Składniki
500 gramów
1 kilogram
4 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i sparz.
Krok 2
Po odsączeniu dodaj mięso, ryż, kaszę, jajka, posiekaną cebulę oraz przyprawy.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj podłużne kotleciki.
Krok 4
Gołąbki obtocz w bułce i smaż na oleju na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























