Gołąbki sajgonki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gołąbki sajgonki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 kilogram

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i sparz.

Krok 2

Po odsączeniu dodaj mięso, ryż, kaszę, jajka, posiekaną cebulę oraz przyprawy.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj podłużne kotleciki.

Krok 4

Gołąbki obtocz w bułce i smaż na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej