Składniki
500 gramów
1 kilogram
4 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i sparz.
Krok 2
Po odsączeniu dodaj mięso, ryż, kaszę, jajka, posiekaną cebulę oraz przyprawy.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj podłużne kotleciki.
Krok 4
Gołąbki obtocz w bułce i smaż na oleju na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej