Gołąbki sajgonki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

218

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 kilogram

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i sparz.

Krok 2

Po odsączeniu dodaj mięso, ryż, kaszę, jajka, posiekaną cebulę oraz przyprawy.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj podłużne kotleciki.

Krok 4

Gołąbki obtocz w bułce i smaż na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Skrzydełka z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej