Gołąbki sajgonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki sajgonki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 kilogram

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i sparz.

Krok 2

Po odsączeniu dodaj mięso, ryż, kaszę, jajka, posiekaną cebulę oraz przyprawy.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj podłużne kotleciki.

Krok 4

Gołąbki obtocz w bułce i smaż na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki sajgonki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej