Makaron z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z gorgonzolą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20

50 mililitrów

350

100 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Ser pokrusz na małe kawałki. Sos serowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj kilka minut. Szynkę pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Gorący makaron wymieszaj z sosem i posyp pokruszonym serem. Wierzch posyp pokrojoną szynką, udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej