
Składniki
20
50 mililitrów
350
100 gramów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Ser pokrusz na małe kawałki. Sos serowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj kilka minut. Szynkę pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Gorący makaron wymieszaj z sosem i posyp pokruszonym serem. Wierzch posyp pokrojoną szynką, udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej