Makaron z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z gorgonzolą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20

50 mililitrów

350

100 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Ser pokrusz na małe kawałki. Sos serowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj kilka minut. Szynkę pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Gorący makaron wymieszaj z sosem i posyp pokruszonym serem. Wierzch posyp pokrojoną szynką, udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mysia sałatka - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej