Makaron z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z gorgonzolą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350

1 opakowanie

100 gramów

50 mililitrów

20

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Ser pokrusz na małe kawałki. Sos serowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj kilka minut. Szynkę pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Gorący makaron wymieszaj z sosem i posyp pokruszonym serem. Wierzch posyp pokrojoną szynką, udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej