Makaron z gorgonzolą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

198

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350

1 opakowanie

100 gramów

50 mililitrów

20

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Ser pokrusz na małe kawałki. Sos serowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj kilka minut. Szynkę pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Gorący makaron wymieszaj z sosem i posyp pokruszonym serem. Wierzch posyp pokrojoną szynką, udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z gorgonzolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej