Makaron ryżowy z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy z warzywami

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 garść

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z fasolki odkroić końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

Krok 2

Paprykę i obraną marchew pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w piórka.

Krok 3

Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę i wyciśnięte ząbki czosnku.

Krok 4

Na patelnię dodać gotowe wegańskie kawałki.

Krok 5

Doprawić sosem sojowym i imbirem.

Krok 6

Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kilka minut.

Krok 7

Dodać paprykę i marchew.

Krok 8

Patelnię przykryć pokrywką. Zmniejszyć moc palnika i smażyć pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, co jakiś czas mieszając.

Krok 9

Makaron zagotować w osolonej wodzie.

Krok 10

Na talerz wyłożyć makaron i przygotowane warzywa. Posypać świeżymi liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej