Makaron ryżowy z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy z warzywami

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 garść

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z fasolki odkroić końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

Krok 2

Paprykę i obraną marchew pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w piórka.

Krok 3

Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę i wyciśnięte ząbki czosnku.

Krok 4

Na patelnię dodać gotowe wegańskie kawałki.

Krok 5

Doprawić sosem sojowym i imbirem.

Krok 6

Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kilka minut.

Krok 7

Dodać paprykę i marchew.

Krok 8

Patelnię przykryć pokrywką. Zmniejszyć moc palnika i smażyć pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, co jakiś czas mieszając.

Krok 9

Makaron zagotować w osolonej wodzie.

Krok 10

Na talerz wyłożyć makaron i przygotowane warzywa. Posypać świeżymi liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej