
Składniki
200 gramów
1 garść
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z fasolki odkroić końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
Paprykę i obraną marchew pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w piórka.
Krok 3
Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę i wyciśnięte ząbki czosnku.
Krok 4
Na patelnię dodać gotowe wegańskie kawałki.
Krok 5
Doprawić sosem sojowym i imbirem.
Krok 6
Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kilka minut.
Krok 7
Dodać paprykę i marchew.
Krok 8
Patelnię przykryć pokrywką. Zmniejszyć moc palnika i smażyć pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, co jakiś czas mieszając.
Krok 9
Makaron zagotować w osolonej wodzie.
Krok 10
Na talerz wyłożyć makaron i przygotowane warzywa. Posypać świeżymi liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































