Składniki
200 gramów
1 garść
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z fasolki odkroić końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
Paprykę i obraną marchew pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w piórka.
Krok 3
Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę i wyciśnięte ząbki czosnku.
Krok 4
Na patelnię dodać gotowe wegańskie kawałki.
Krok 5
Doprawić sosem sojowym i imbirem.
Krok 6
Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kilka minut.
Krok 7
Dodać paprykę i marchew.
Krok 8
Patelnię przykryć pokrywką. Zmniejszyć moc palnika i smażyć pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, co jakiś czas mieszając.
Krok 9
Makaron zagotować w osolonej wodzie.
Krok 10
Na talerz wyłożyć makaron i przygotowane warzywa. Posypać świeżymi liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej