
Składniki
200 gramów
1 garść
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z fasolki odkroić końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
Paprykę i obraną marchew pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w piórka.
Krok 3
Na rozgrzanym na patelni oleju przesmażyć cebulę i wyciśnięte ząbki czosnku.
Krok 4
Na patelnię dodać gotowe wegańskie kawałki.
Krok 5
Doprawić sosem sojowym i imbirem.
Krok 6
Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kilka minut.
Krok 7
Dodać paprykę i marchew.
Krok 8
Patelnię przykryć pokrywką. Zmniejszyć moc palnika i smażyć pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, co jakiś czas mieszając.
Krok 9
Makaron zagotować w osolonej wodzie.
Krok 10
Na talerz wyłożyć makaron i przygotowane warzywa. Posypać świeżymi liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej