Green Pizza ala Ruda przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Green Pizza ala Ruda

Autor: rudson

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

30 gramów

1 szklanka

6 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

300 gramów

4 plastry

4 plastry

2 sztuki

1 sztuka

30 gramów

3 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsypujemy do miski dodajemy 3 jajka , podgrzewamy mleko rozpuszczamy drożdze doprawiamy solą i cukrem i dodatkowo ziołami. Odstawiamy ciasto do urośnięcia.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwe kroimy cebule w pióra siekamy drobno czosnek smażymy 5 minut dodajemy posiekany szpinak cukinie i baklażan smażymy przez okolo 10-15 minut. zostawiamy do ostygnięcią. 3 jajka mieszamy ze śmietaną i dodajemy warzywa . Smażymy pierś. Gotujemy brokuły .

Krok 3

Na koniec wykladamy ciasto do blaszki kłądziemy na nie smażone warzywa , kurczaka i brokuly. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez okolo 1 godz. Po upływie połowy czasu posypujemy serem .

rudson

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej