Green Pizza ala Ruda

Autor: rudson

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

30 gramów

1 szklanka

6 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

300 gramów

4 plastry

4 plastry

2 sztuki

1 sztuka

30 gramów

3 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsypujemy do miski dodajemy 3 jajka , podgrzewamy mleko rozpuszczamy drożdze doprawiamy solą i cukrem i dodatkowo ziołami. Odstawiamy ciasto do urośnięcia.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwe kroimy cebule w pióra siekamy drobno czosnek smażymy 5 minut dodajemy posiekany szpinak cukinie i baklażan smażymy przez okolo 10-15 minut. zostawiamy do ostygnięcią. 3 jajka mieszamy ze śmietaną i dodajemy warzywa . Smażymy pierś. Gotujemy brokuły .

Krok 3

Na koniec wykladamy ciasto do blaszki kłądziemy na nie smażone warzywa , kurczaka i brokuly. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez okolo 1 godz. Po upływie połowy czasu posypujemy serem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Green Pizza ala Ruda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej