
Składniki
4 szklanki
30 gramów
1 szklanka
6 sztuk
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
300 gramów
4 plastry
4 plastry
2 sztuki
1 sztuka
30 gramów
3 łyżki
3 szczypty
1 sztuka
4 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy 3 jajka , podgrzewamy mleko rozpuszczamy drożdze doprawiamy solą i cukrem i dodatkowo ziołami. Odstawiamy ciasto do urośnięcia.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy oliwe kroimy cebule w pióra siekamy drobno czosnek smażymy 5 minut dodajemy posiekany szpinak cukinie i baklażan smażymy przez okolo 10-15 minut. zostawiamy do ostygnięcią. 3 jajka mieszamy ze śmietaną i dodajemy warzywa . Smażymy pierś. Gotujemy brokuły .
Krok 3
Na koniec wykladamy ciasto do blaszki kłądziemy na nie smażone warzywa , kurczaka i brokuly. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez okolo 1 godz. Po upływie połowy czasu posypujemy serem .

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































