Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

15 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

300 gramów

1 opakowanie

7 sztuk

1 pęczek

5 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroję w kostkę, przekładam do miseczki, dodaję kurkumę, sól, trzy łyżki oleju. Obtaczam w marynacie.

Krok 2

Kaszę z woreczków przesypuję do szklanki. Odmierzam wody dwa razy tyle co kaszy. Przekładam do garnka, dodaję kostkę bulion, cebulka. Gotuję do miękkości kaszy.

Krok 3

Na patelni rozgrzewam olej, dodaję szpinak i przesmażam dosłownie chwilę. Dodaję pokruszone kostki czosnku i cebulki. Kaszę po ugotowaniu przesypuje do miski, dodaję szpinak. Na tej samej patelni przesmażam pomidorki pokrojone, a potem tofu. Przysypuję do miski.

Krok 4

Szparagi kroję na kawałki, przekładam na patelnię, dodaję odrobinę oleju, przesmażam kilka sekund. Wlewam odrobinę wody, dodaję pokruszoną kostkę czosnku. Szparagi nie wymagają długiej obróbki. Mają się dusić chwilę. Przekładam też do miski. Dodaję pokrojone pomidory suszone, natkę pietruszki. Całość mieszam, doprawiam jeżeli jest potrzeba. Podaję z kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z kaszą i szparagami wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej