
Składniki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżeczka
1 pęczek
2 szklanki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę jaglaną ugotuj i przesyp do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Wyłóż na kaszę. Posyp bazylią, majerankiem, natką, solą i pieprzem.
Krok 3
Podlej rosołem, posyp serem i piecz, aż ser się zarumieni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej