Zapiekanka z kaszy jaglanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszy jaglanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jaglaną ugotuj i przesyp do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Wyłóż na kaszę. Posyp bazylią, majerankiem, natką, solą i pieprzem.

Krok 3

Podlej rosołem, posyp serem i piecz, aż ser się zarumieni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej