Zapiekanka z kaszy jaglanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszy jaglanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jaglaną ugotuj i przesyp do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Wyłóż na kaszę. Posyp bazylią, majerankiem, natką, solą i pieprzem.

Krok 3

Podlej rosołem, posyp serem i piecz, aż ser się zarumieni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej