Zapiekanka z kaszy jaglanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszy jaglanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jaglaną ugotuj i przesyp do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Wyłóż na kaszę. Posyp bazylią, majerankiem, natką, solą i pieprzem.

Krok 3

Podlej rosołem, posyp serem i piecz, aż ser się zarumieni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka puszysta
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej