
Składniki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżeczka
1 pęczek
2 szklanki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę jaglaną ugotuj i przesyp do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Wyłóż na kaszę. Posyp bazylią, majerankiem, natką, solą i pieprzem.
Krok 3
Podlej rosołem, posyp serem i piecz, aż ser się zarumieni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej