Kotlety z soczewicy czerwonej

Autor: waldek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 garść

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 szklanka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę przepłukać pod zimną wodą

Krok 2

gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( 10 minut do miękkości )

Krok 3

na patelni podsmażyć cebulę z czosnkiem

Krok 4

soczewicę odcedzić, po wystudzeniu dodać cebulę jako, przyprawy, słonecznik i otręby

Krok 5

Wszystko wymieszać na jednolita masę, dosypując mąkę i bułkę tartą, do momentu gdy masą stworzy zwartą postać. Teraz można utworzyć kotleciki wielkości dłoni, dość mocno je spłaszczając.

Krok 6

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, kotlety skropić olejem i piec 30 minut, obracając w połowie pieczenia na drugą stronę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej