Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Kolendrę i cebulę posiekaj.

Krok 2

Z limonek wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Awokado przekrój i usuń pestkę. Łyżeczką wybierz miąższ i skrop go sokiem z limonki.

Krok 3

Bulion warzywny, śmietanę, miąższ awokado i sok z limonki dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Dodaj cebulę, kolendrę i pomidory, wymieszaj i przypraw papryką, solą i pieprzem. Schłódź w lodówce.

Krok 5

Chłodnik serwuj w miseczkach posypany resztą pomidorów i natki kolendry oraz skórką z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej