Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Kolendrę i cebulę posiekaj.

Krok 2

Z limonek wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Awokado przekrój i usuń pestkę. Łyżeczką wybierz miąższ i skrop go sokiem z limonki.

Krok 3

Bulion warzywny, śmietanę, miąższ awokado i sok z limonki dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Dodaj cebulę, kolendrę i pomidory, wymieszaj i przypraw papryką, solą i pieprzem. Schłódź w lodówce.

Krok 5

Chłodnik serwuj w miseczkach posypany resztą pomidorów i natki kolendry oraz skórką z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej