Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Kolendrę i cebulę posiekaj.

Krok 2

Z limonek wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Awokado przekrój i usuń pestkę. Łyżeczką wybierz miąższ i skrop go sokiem z limonki.

Krok 3

Bulion warzywny, śmietanę, miąższ awokado i sok z limonki dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Dodaj cebulę, kolendrę i pomidory, wymieszaj i przypraw papryką, solą i pieprzem. Schłódź w lodówce.

Krok 5

Chłodnik serwuj w miseczkach posypany resztą pomidorów i natki kolendry oraz skórką z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej