Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado
średnie
11 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
0.5 pęczka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Kolendrę i cebulę posiekaj.
Krok 2
Z limonek wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Awokado przekrój i usuń pestkę. Łyżeczką wybierz miąższ i skrop go sokiem z limonki.
Krok 3
Bulion warzywny, śmietanę, miąższ awokado i sok z limonki dokładnie zmiksuj.
Krok 4
Dodaj cebulę, kolendrę i pomidory, wymieszaj i przypraw papryką, solą i pieprzem. Schłódź w lodówce.
Krok 5
Chłodnik serwuj w miseczkach posypany resztą pomidorów i natki kolendry oraz skórką z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej