Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado
średnie
11 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
0.5 pęczka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Kolendrę i cebulę posiekaj.
Krok 2
Z limonek wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Awokado przekrój i usuń pestkę. Łyżeczką wybierz miąższ i skrop go sokiem z limonki.
Krok 3
Bulion warzywny, śmietanę, miąższ awokado i sok z limonki dokładnie zmiksuj.
Krok 4
Dodaj cebulę, kolendrę i pomidory, wymieszaj i przypraw papryką, solą i pieprzem. Schłódź w lodówce.
Krok 5
Chłodnik serwuj w miseczkach posypany resztą pomidorów i natki kolendry oraz skórką z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej