Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado
średnie
10 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
0.5 pęczka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Kolendrę i cebulę posiekaj.
Krok 2
Z limonek wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Awokado przekrój i usuń pestkę. Łyżeczką wybierz miąższ i skrop go sokiem z limonki.
Krok 3
Bulion warzywny, śmietanę, miąższ awokado i sok z limonki dokładnie zmiksuj.
Krok 4
Dodaj cebulę, kolendrę i pomidory, wymieszaj i przypraw papryką, solą i pieprzem. Schłódź w lodówce.
Krok 5
Chłodnik serwuj w miseczkach posypany resztą pomidorów i natki kolendry oraz skórką z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej