
Składniki
null
3 sztuki
50 gramów
null
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser i pomidory pokrój w plastry, a następnie ułóż na 5 kawałkach folii aluminiowej.
Krok 2
Na wierzchu połóż plasterki oliwek.
Krok 3
Skrop oliwą, posyp pieprzem i ziołami. Zawiń brzegi folii i piecz około 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej