
Składniki
null
3 sztuki
50 gramów
null
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser i pomidory pokrój w plastry, a następnie ułóż na 5 kawałkach folii aluminiowej.
Krok 2
Na wierzchu połóż plasterki oliwek.
Krok 3
Skrop oliwą, posyp pieprzem i ziołami. Zawiń brzegi folii i piecz około 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej