Sznycle wcześniej marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle wcześniej marynowane

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

6 łyżek

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podzielić piersi kurczaka na sznycle ( każdą na 2 ) - rozklepać delikatnie tłuczkiem do mięs . Posypać przyprawą do kurczaka - skropić olejem i wetrzeć ją w mięso. Zostawić na 30 minut.

Krok 2

Panierować sznycle w mące , jajku , bułce tartej , jajku i znów bułce tartej. Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.

Krok 3

Ułożyć sznycle w szerokim garnku podlać wodą , dodać masło , skropić Delikatem i dusić na malutkim gazie pod przykryciem 10 minut .

Krok 4

Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej