Sznycle wcześniej marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle wcześniej marynowane

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

6 łyżek

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podzielić piersi kurczaka na sznycle ( każdą na 2 ) - rozklepać delikatnie tłuczkiem do mięs . Posypać przyprawą do kurczaka - skropić olejem i wetrzeć ją w mięso. Zostawić na 30 minut.

Krok 2

Panierować sznycle w mące , jajku , bułce tartej , jajku i znów bułce tartej. Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.

Krok 3

Ułożyć sznycle w szerokim garnku podlać wodą , dodać masło , skropić Delikatem i dusić na malutkim gazie pod przykryciem 10 minut .

Krok 4

Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej