Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj oliwę z posiekanym koperkiem, czosnkiem i przyprawą Knorr tak, aby powstała marynata.
Krok 2
Natrzyj marynatą filety z ryby.
Krok 3
Rybę usmaż na patelni po kilka minut z każdej strony.
Krok 4
W tym czasie przygotuj salsę. Do miski wrzuć startą skórkę oraz sok z limonki. Dodaj pomidora i mango pokrojone w kostkę oraz posiekane zioła.
Krok 5
Filet z dorsza połóż na talerz. Rybę podawaj z salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorsz z salsą mango
Morska ryba i egzotyczne mango to dość nietypowe połączenie smaków, które jednak doskonale się ze sobą komponują. Przyrządzony według tego przepisu dorsz jest godny polecenia jako danie na wykwintny obiad lub kolację. Możesz także zastąpić go inną rybą o białym mięsie, np. morszczukiem. Zacznij od przygotowania marynaty, dzięki której dorsz nabierze wyrazistego smaku. Wymieszaj oliwę z przyprawą uniwersalną, drobno posiekanym czosnkiem i świeżym koperkiem, a następnie natrzyj nią filety. Później usmaż je z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Do przygotowania salsy, oprócz mango, będziesz potrzebować także pomidorów, limonek oraz listków świeżej kolendry i mięty. Z cytrusów wyciśnij sok, a pozostałe składniki drobno pokrój. Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z dorszem – bezpośrednio po jego usmażeniu. Świetnym dodatkiem do tej potrawy będzie prosta sałatka przyrządzona na bazie miksu sałat, np. z roszponką. Koniecznie wypróbuj przy najbliższej okazji nasz oryginalny przepis na dorsza z salsą z mango.