Arroz a la marinera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arroz a la marinera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

30 dekagramów

1 sztuka

5 łyżek

1 szczypta

25 mililitrów

100 mililitrów

12 sztuk

6 sztuk

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i czosnek, pokrój paprykę i pomidory, a następnie podsmaż na oliwie, aż wszystkie składniki zmiękną.

Krok 2

Dodaj ryż oraz przecier pomidorowy, wlej wino. Wymieszaj. Wlej bulion rybny. Posól.

Krok 3

W ciepłym bulionie zamocz przez 10 minut pręciki szafranu, a następnie wraz z bulionem, w którym się moczyły, dodaj do ryżu.

Krok 4

Kiedy ryż jest już prawie miękki, włóż krewetki i omułki. Ugotuj przez około 5 minut, potrząsając garnkiem nad płomieniem. Wyrzuć małże, które się nie otworzyły.

Krok 5

Przełóż na ciepły półmisek. Posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej