Arroz a la marinera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arroz a la marinera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

30 dekagramów

1 sztuka

5 łyżek

1 szczypta

25 mililitrów

100 mililitrów

12 sztuk

6 sztuk

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i czosnek, pokrój paprykę i pomidory, a następnie podsmaż na oliwie, aż wszystkie składniki zmiękną.

Krok 2

Dodaj ryż oraz przecier pomidorowy, wlej wino. Wymieszaj. Wlej bulion rybny. Posól.

Krok 3

W ciepłym bulionie zamocz przez 10 minut pręciki szafranu, a następnie wraz z bulionem, w którym się moczyły, dodaj do ryżu.

Krok 4

Kiedy ryż jest już prawie miękki, włóż krewetki i omułki. Ugotuj przez około 5 minut, potrząsając garnkiem nad płomieniem. Wyrzuć małże, które się nie otworzyły.

Krok 5

Przełóż na ciepły półmisek. Posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arroz a la marinera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej