Pierożki z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

189 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

25 gramów

200 gramów

150 gramów

2 łyżeczki

6 łyżek

1 łyżka

3 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Do mięsa dodaj posiekane cebulki dymki oraz kapustę i dokładnie wymieszaj.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 1

Krok 2

Masę mięsną dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj ciasto: mąkę przesyp do miski, wlej wodę oraz olej, zagnieć i dobrze wyrób. Odstaw ciasto na 10 minut.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 3

Krok 4

Następnie ulep z ciasta wałek i pokrój na około 50 plasterków. Każdy plasterek cieniutko rozwałkuj na koło.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 4

Krok 5

Na środku kółek układaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 5

Krok 6

Na rozgrzany olej wkładaj pierogi i smaż przez minutę.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 6

Krok 7

Kiedy zaczną się rumienić, dolej pół szklanki wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. Pierogi będą gotowe, gdy cała woda wyparuje. Podawaj skropione olejem sezamowym.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki po nelsońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej