
Składniki
0.75 szklanki
2 łyżki
2 łyżeczki
25 gramów
3 szklanki
1 łyżka
6 łyżek
200 gramów
500 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Do mięsa dodaj posiekane cebulki dymki oraz kapustę i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Masę mięsną dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3
Przygotuj ciasto: mąkę przesyp do miski, wlej wodę oraz olej, zagnieć i dobrze wyrób. Odstaw ciasto na 10 minut.

Krok 4
Następnie ulep z ciasta wałek i pokrój na około 50 plasterków. Każdy plasterek cieniutko rozwałkuj na koło.

Krok 5
Na środku kółek układaj farsz i sklejaj pierogi.

Krok 6
Na rozgrzany olej wkładaj pierogi i smaż przez minutę.

Krok 7
Kiedy zaczną się rumienić, dolej pół szklanki wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. Pierogi będą gotowe, gdy cała woda wyparuje. Podawaj skropione olejem sezamowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej