Pierożki z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

25 gramów

200 gramów

150 gramów

2 łyżeczki

6 łyżek

1 łyżka

3 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Do mięsa dodaj posiekane cebulki dymki oraz kapustę i dokładnie wymieszaj.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 1

Krok 2

Masę mięsną dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj ciasto: mąkę przesyp do miski, wlej wodę oraz olej, zagnieć i dobrze wyrób. Odstaw ciasto na 10 minut.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 3

Krok 4

Następnie ulep z ciasta wałek i pokrój na około 50 plasterków. Każdy plasterek cieniutko rozwałkuj na koło.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 4

Krok 5

Na środku kółek układaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 5

Krok 6

Na rozgrzany olej wkładaj pierogi i smaż przez minutę.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 6

Krok 7

Kiedy zaczną się rumienić, dolej pół szklanki wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. Pierogi będą gotowe, gdy cała woda wyparuje. Podawaj skropione olejem sezamowym.

Pierożki z wieprzowiną - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej