Kotlety faszerowane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety faszerowane grzybami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

127 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

80 gramów

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tworząc kieszonkę.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 1

Krok 2

Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie i pokrój w plastry, cebule pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, aż się zeszkli, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę, dodaj suszone grzyby i pokrojoną w małe kawałki suszoną śliwkę. Wszystko razem smaż, aż zupełnie odparuje woda.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 2

Krok 3

Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, następnie umieść w kieszonce kotletów.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 3

Krok 4

Mięso obsmaż na patelni z obu stron, zalej sosem pieczarkowym rozmieszanym w 300 mililitrach zimnej wody, doprowadź do wrzenia – wszystko razem gotuj jeszcze około 3 minut.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej