Składniki
400 gramów
100 gramów
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
80 gramów
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tworząc kieszonkę.
Krok 2
Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie i pokrój w plastry, cebule pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, aż się zeszkli, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę, dodaj suszone grzyby i pokrojoną w małe kawałki suszoną śliwkę. Wszystko razem smaż, aż zupełnie odparuje woda.
Krok 3
Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, następnie umieść w kieszonce kotletów.
Krok 4
Mięso obsmaż na patelni z obu stron, zalej sosem pieczarkowym rozmieszanym w 300 mililitrach zimnej wody, doprowadź do wrzenia – wszystko razem gotuj jeszcze około 3 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej