Kotlety faszerowane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety faszerowane grzybami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

80 gramów

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tworząc kieszonkę.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 1

Krok 2

Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie i pokrój w plastry, cebule pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, aż się zeszkli, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę, dodaj suszone grzyby i pokrojoną w małe kawałki suszoną śliwkę. Wszystko razem smaż, aż zupełnie odparuje woda.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 2

Krok 3

Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, następnie umieść w kieszonce kotletów.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 3

Krok 4

Mięso obsmaż na patelni z obu stron, zalej sosem pieczarkowym rozmieszanym w 300 mililitrach zimnej wody, doprowadź do wrzenia – wszystko razem gotuj jeszcze około 3 minut.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety faszerowane grzybamiKotlety faszerowane grzybami

Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tworząc kieszonkę.