Kotlety faszerowane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety faszerowane grzybami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

134 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

80 gramów

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tworząc kieszonkę.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 1

Krok 2

Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie i pokrój w plastry, cebule pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, aż się zeszkli, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę, dodaj suszone grzyby i pokrojoną w małe kawałki suszoną śliwkę. Wszystko razem smaż, aż zupełnie odparuje woda.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 2

Krok 3

Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, następnie umieść w kieszonce kotletów.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 3

Krok 4

Mięso obsmaż na patelni z obu stron, zalej sosem pieczarkowym rozmieszanym w 300 mililitrach zimnej wody, doprowadź do wrzenia – wszystko razem gotuj jeszcze około 3 minut.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej