Pieróg krucho - drożdżowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieróg krucho - drożdżowy

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 kilograma

1 łyżka

500 gramów

1 kilogram

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać na stolnicę ( stół ), posiekać z margaryna i 2 łyżeczkami proszku do pieczenia oraz solą . Drożdże rozrobić z 1 łyżeczką cukru i śmietaną. Jaja roztrzepać widelcem i połączyć z rozrobionymi drożdżami. Zrobić kopczyk w mące i wlewać drożdże. Wyrobić ciasto.

Krok 2

Cebulę i pieczarki podsmażyć do miękkości. Wystudzić.

Krok 3

Ciastko wałkujemy na cienkie plastry następnie przyciskamy mały talerz do ciasta i odkrajmy nożem. Wychodzi nam kółko, w które wkładamy farsz. Składamy na pól i widelcem na końcach robimy pazurki. Powstaje pieróg :) Tak robimy z całym ciastem .

Krok 4

Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złocisty kolor . Nauczyłam się tego w szkole i powiem, że do teraz je robię. Najlepiej smakują z ketchupem. Polecam również dla dzieci np . na kolację. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieróg krucho - drożdżowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieróg krucho - drożdżowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieróg krucho - drożdżowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieróg krucho - drożdżowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieróg krucho - drożdżowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieróg krucho - drożdżowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieróg krucho - drożdżowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieróg krucho - drożdżowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z grochem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej