Smażone buraczki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone buraczki z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 1

Krok 2

W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i jabłko.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 2

Krok 3

Całość podlej 3 łyżkami wody i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 3

Krok 4

Gotuj przez minutę, aż sos zgęstnieje. Aby nadać nieco bardziej wyrazistego smaku, dopraw buraczki odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowane buraki to idealny dodatek do kotleta schabowego lub mielonego.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone buraczki z jabłkiem Smażone buraczki z jabłkiem

Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.