Smażone buraczki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone buraczki z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 1

Krok 2

W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i jabłko.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 2

Krok 3

Całość podlej 3 łyżkami wody i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 3

Krok 4

Gotuj przez minutę, aż sos zgęstnieje. Aby nadać nieco bardziej wyrazistego smaku, dopraw buraczki odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowane buraki to idealny dodatek do kotleta schabowego lub mielonego.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowane pomidory
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone buraczki z jabłkiem Smażone buraczki z jabłkiem

Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.