Smażone buraczki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone buraczki z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 1

Krok 2

W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i jabłko.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 2

Krok 3

Całość podlej 3 łyżkami wody i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 3

Krok 4

Gotuj przez minutę, aż sos zgęstnieje. Aby nadać nieco bardziej wyrazistego smaku, dopraw buraczki odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowane buraki to idealny dodatek do kotleta schabowego lub mielonego.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone buraczki z jabłkiem Smażone buraczki z jabłkiem

Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.