Smażone buraczki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone buraczki z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 1

Krok 2

W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i jabłko.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 2

Krok 3

Całość podlej 3 łyżkami wody i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 3

Krok 4

Gotuj przez minutę, aż sos zgęstnieje. Aby nadać nieco bardziej wyrazistego smaku, dopraw buraczki odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowane buraki to idealny dodatek do kotleta schabowego lub mielonego.

Smażone buraczki z jabłkiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone buraczki z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone buraczki z jabłkiem Smażone buraczki z jabłkiem

Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.