
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
50 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.

Krok 2
W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i jabłko.

Krok 3
Całość podlej 3 łyżkami wody i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Krok 4
Gotuj przez minutę, aż sos zgęstnieje. Aby nadać nieco bardziej wyrazistego smaku, dopraw buraczki odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowane buraki to idealny dodatek do kotleta schabowego lub mielonego.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Balsamiczny z malinami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Smażone buraczki z jabłkiem 

