Placki ziemniaczane z sosem carbonara

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

100 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Fix placki wymieszaj z zimną wodą i jednym jajem. Ciasto odstaw na 10 minut, aby zgęstniało.Rozgrzej olej na patelni, porcjami wykładaj ciasto na patelnie i smaż z obu stron na złoty kolor. Odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 2

Boczek pokrój na kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i na niej usmaż na chrupko boczek. Patelnię zdejmij z gazu. Dodaj śmietanę oraz rozbełtane jajko. Wsyp ser i dokładnie wymieszać, aby zrobił sie jednolity sos.

Krok 3

Placki wyłóż na talerz polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki ziemniaczane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej