
Składniki
600 mililitrów
100 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Fix placki wymieszaj z zimną wodą i jednym jajem. Ciasto odstaw na 10 minut, aby zgęstniało.Rozgrzej olej na patelni, porcjami wykładaj ciasto na patelnie i smaż z obu stron na złoty kolor. Odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 2
Boczek pokrój na kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i na niej usmaż na chrupko boczek. Patelnię zdejmij z gazu. Dodaj śmietanę oraz rozbełtane jajko. Wsyp ser i dokładnie wymieszać, aby zrobił sie jednolity sos.
Krok 3
Placki wyłóż na talerz polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej