Placki ziemniaczane z sosem carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z sosem carbonara

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

100 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Fix placki wymieszaj z zimną wodą i jednym jajem. Ciasto odstaw na 10 minut, aby zgęstniało.Rozgrzej olej na patelni, porcjami wykładaj ciasto na patelnie i smaż z obu stron na złoty kolor. Odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 2

Boczek pokrój na kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i na niej usmaż na chrupko boczek. Patelnię zdejmij z gazu. Dodaj śmietanę oraz rozbełtane jajko. Wsyp ser i dokładnie wymieszać, aby zrobił sie jednolity sos.

Krok 3

Placki wyłóż na talerz polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z sosem carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej