Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno.

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na małych oczkach tarki i wymieszaj z cebulą.

Krok 3

Dodaj jaja i mąkę, w takiej ilości, aby zagnieść ciasto. Dopraw do smaku.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym oleju formując w małe placuszki na złoty kolor.

Krok 5

Chrupiące placki ziemniaczane polej śmietaną i oprósz posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej