Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem
średnie
20 osób zapisało
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na małych oczkach tarki i wymieszaj z cebulą.
Krok 3
Dodaj jaja i mąkę, w takiej ilości, aby zagnieść ciasto. Dopraw do smaku.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju formując w małe placuszki na złoty kolor.
Krok 5
Chrupiące placki ziemniaczane polej śmietaną i oprósz posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej