Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno.

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na małych oczkach tarki i wymieszaj z cebulą.

Krok 3

Dodaj jaja i mąkę, w takiej ilości, aby zagnieść ciasto. Dopraw do smaku.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym oleju formując w małe placuszki na złoty kolor.

Krok 5

Chrupiące placki ziemniaczane polej śmietaną i oprósz posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej