Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem
średnie
22 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na małych oczkach tarki i wymieszaj z cebulą.
Krok 3
Dodaj jaja i mąkę, w takiej ilości, aby zagnieść ciasto. Dopraw do smaku.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju formując w małe placuszki na złoty kolor.
Krok 5
Chrupiące placki ziemniaczane polej śmietaną i oprósz posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej