Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem
średnie
22 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na małych oczkach tarki i wymieszaj z cebulą.
Krok 3
Dodaj jaja i mąkę, w takiej ilości, aby zagnieść ciasto. Dopraw do smaku.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju formując w małe placuszki na złoty kolor.
Krok 5
Chrupiące placki ziemniaczane polej śmietaną i oprósz posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej