Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno.

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na małych oczkach tarki i wymieszaj z cebulą.

Krok 3

Dodaj jaja i mąkę, w takiej ilości, aby zagnieść ciasto. Dopraw do smaku.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym oleju formując w małe placuszki na złoty kolor.

Krok 5

Chrupiące placki ziemniaczane polej śmietaną i oprósz posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej