Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem
średnie
22 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na małych oczkach tarki i wymieszaj z cebulą.
Krok 3
Dodaj jaja i mąkę, w takiej ilości, aby zagnieść ciasto. Dopraw do smaku.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju formując w małe placuszki na złoty kolor.
Krok 5
Chrupiące placki ziemniaczane polej śmietaną i oprósz posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej