
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
null
1 łyżka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, ułóż w naczyniu do gotowania na parze.
Krok 2
Łososia oprósz solą i pieprzem, ułóż na kapuście.
Krok 3
Gotuj na parze do momentu, gdy kapusta będzie lekko chrupiąca a łosoś miękki.
Krok 4
Przygotuj sos: olej, sos tabasco, posiekaną kolendrę, sól i sok z limonki dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Rybę i kapustę wyłóż na talerze, każdą porcję polej 2 łyżkami sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej