
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
null
1 łyżka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, ułóż w naczyniu do gotowania na parze.
Krok 2
Łososia oprósz solą i pieprzem, ułóż na kapuście.
Krok 3
Gotuj na parze do momentu, gdy kapusta będzie lekko chrupiąca a łosoś miękki.
Krok 4
Przygotuj sos: olej, sos tabasco, posiekaną kolendrę, sól i sok z limonki dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Rybę i kapustę wyłóż na talerze, każdą porcję polej 2 łyżkami sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej