Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
null
1 łyżka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, ułóż w naczyniu do gotowania na parze.
Krok 2
Łososia oprósz solą i pieprzem, ułóż na kapuście.
Krok 3
Gotuj na parze do momentu, gdy kapusta będzie lekko chrupiąca a łosoś miękki.
Krok 4
Przygotuj sos: olej, sos tabasco, posiekaną kolendrę, sól i sok z limonki dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Rybę i kapustę wyłóż na talerze, każdą porcję polej 2 łyżkami sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej