Łosoś na parze z olejem tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na parze z olejem tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

null

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, ułóż w naczyniu do gotowania na parze.

Krok 2

Łososia oprósz solą i pieprzem, ułóż na kapuście.

Krok 3

Gotuj na parze do momentu, gdy kapusta będzie lekko chrupiąca a łosoś miękki.

Krok 4

Przygotuj sos: olej, sos tabasco, posiekaną kolendrę, sól i sok z limonki dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Rybę i kapustę wyłóż na talerze, każdą porcję polej 2 łyżkami sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej