Łosoś na parze z olejem tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na parze z olejem tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

null

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, ułóż w naczyniu do gotowania na parze.

Krok 2

Łososia oprósz solą i pieprzem, ułóż na kapuście.

Krok 3

Gotuj na parze do momentu, gdy kapusta będzie lekko chrupiąca a łosoś miękki.

Krok 4

Przygotuj sos: olej, sos tabasco, posiekaną kolendrę, sól i sok z limonki dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Rybę i kapustę wyłóż na talerze, każdą porcję polej 2 łyżkami sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej