Łosoś na parze z olejem tabasco

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

0

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, ułóż w naczyniu do gotowania na parze.

Krok 1

Łososia oprósz solą i pieprzem, ułóż na kapuście.

Krok 1

Gotuj na parze do momentu, gdy kapusta będzie lekko chrupiąca a łosoś miękki.

Krok 1

Przygotuj sos: olej, sos tabasco, posiekaną kolendrę, sól i sok z limonki dokładnie wymieszaj.

Krok 1

Rybę i kapustę wyłóż na talerze, każdą porcję polej 2 łyżkami sosu.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej