
Składniki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagnieć miękkie, niezbyt lepkie ciasto z wody, soli i mąki. Upewnij się, że łatwo się formuje i nie lepi się do ręki.
Krok 2
Następnie zrób z niego kulę i przykryj ścierką i ostaw na 0,5 godziny.
Krok 3
Po tym czasie zagnieć i uformuj małe kulki. Teraz rozwałkuj kulki na cienkie, nieduże, okrągłe placuszki.
Krok 4
Dobrze rozgrzej patelnię bez tłuszczu i usmaż placki aby stałe się suche, zwykle potrzeba smażyć po kilka sekund każdą ze stron.
Krok 5
Następnie kładź placki na chwilkę na płomień palnika aby się powiększyły ale uważaj bo łatwo się przypalają. Tak przygotowane placki podawaj od razu, kiedy są jeszcze gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej