Pampuchy z jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pampuchy z jagodami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

5 dekagramów

0.5 kilograma

5 dekagramów

1 szczypta

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej, rozpuść drożdże, wsyp cukier i szczyptę soli. Mąkę przesiej.

Krok 2

Wbij jajka i dodaj roztopioną margarynę. Wlej rozczyn i wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Jagody przebierz, umyj i dokładnie osącz.

Krok 4

Ciasto podziel na porcje wielkości pączka. Do środka włóż po łyżeczce jagód i formuj kulki.

Krok 5

Garnek napełnij do połowy wodą i przykryj gazą lub cienką tkaniną. Gdy woda zacznie wrzeć, ułóż na gazie pampuchy i przykryj miską o średnicy garnka.

Krok 6

Gotuj na parze około 7 minut. Posyp cukrem waniliowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej