Pampuchy z jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pampuchy z jagodami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

5 dekagramów

0.5 kilograma

5 dekagramów

1 szczypta

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej, rozpuść drożdże, wsyp cukier i szczyptę soli. Mąkę przesiej.

Krok 2

Wbij jajka i dodaj roztopioną margarynę. Wlej rozczyn i wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Jagody przebierz, umyj i dokładnie osącz.

Krok 4

Ciasto podziel na porcje wielkości pączka. Do środka włóż po łyżeczce jagód i formuj kulki.

Krok 5

Garnek napełnij do połowy wodą i przykryj gazą lub cienką tkaniną. Gdy woda zacznie wrzeć, ułóż na gazie pampuchy i przykryj miską o średnicy garnka.

Krok 6

Gotuj na parze około 7 minut. Posyp cukrem waniliowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej