Pampuchy z jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pampuchy z jagodami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

5 dekagramów

0.5 kilograma

5 dekagramów

1 szczypta

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej, rozpuść drożdże, wsyp cukier i szczyptę soli. Mąkę przesiej.

Krok 2

Wbij jajka i dodaj roztopioną margarynę. Wlej rozczyn i wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Jagody przebierz, umyj i dokładnie osącz.

Krok 4

Ciasto podziel na porcje wielkości pączka. Do środka włóż po łyżeczce jagód i formuj kulki.

Krok 5

Garnek napełnij do połowy wodą i przykryj gazą lub cienką tkaniną. Gdy woda zacznie wrzeć, ułóż na gazie pampuchy i przykryj miską o średnicy garnka.

Krok 6

Gotuj na parze około 7 minut. Posyp cukrem waniliowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pampuchy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej