Ruskie pierogi z ziołowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ruskie pierogi z ziołowym sosem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

1 sztuka

0.75 szklanki

1 szczypta

25 dekagramów

40 dekagramów

1 szczypta

20 dekagramów

0.25 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą.

Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - Krok 1

Krok 2

Ser i ugotowane ziemniaki zmielić. Przygotować farsz mieszając ziemniaki, ser, rozkruszone mini kostki smażona cebula, Pietruszka i Bazylia. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Ciasto rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki. Na każdy nakładać farsz. Zlepiać pierogi i układać na wysypanej mąka tacce.

Krok 4

Pokroić w drobną kostkę paprykę, pomidorki na ćwiartki, natkę pietruszki i szczypior drobno posiekać .

Krok 5

Na patelni zrumienić drobno pokrojoną wędzonkę. Dodać na patelnię paprykę, pomidorki, szczypior i natkę. Smażyć mieszając minutę. Doprawić Sosem włoskim.

Krok 6

Gotować pierogi na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane sosem ziołowym ze skwareczkami.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej