Ruskie pierogi z ziołowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruskie pierogi z ziołowym sosem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

1 sztuka

0.75 szklanki

1 szczypta

25 dekagramów

40 dekagramów

1 szczypta

20 dekagramów

0.25 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą.

Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - Krok 1

Krok 2

Ser i ugotowane ziemniaki zmielić. Przygotować farsz mieszając ziemniaki, ser, rozkruszone mini kostki smażona cebula, Pietruszka i Bazylia. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Ciasto rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki. Na każdy nakładać farsz. Zlepiać pierogi i układać na wysypanej mąka tacce.

Krok 4

Pokroić w drobną kostkę paprykę, pomidorki na ćwiartki, natkę pietruszki i szczypior drobno posiekać .

Krok 5

Na patelni zrumienić drobno pokrojoną wędzonkę. Dodać na patelnię paprykę, pomidorki, szczypior i natkę. Smażyć mieszając minutę. Doprawić Sosem włoskim.

Krok 6

Gotować pierogi na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane sosem ziołowym ze skwareczkami.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej