
Składniki
0.75 szklanki
1 sztuka
35 dekagramów
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
40 dekagramów
0.25 sztuki
25 dekagramów
20 dekagramów
4 łyżki
4 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą.

Krok 2
Ser i ugotowane ziemniaki zmielić. Przygotować farsz mieszając ziemniaki, ser, rozkruszone mini kostki smażona cebula, Pietruszka i Bazylia. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Ciasto rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki. Na każdy nakładać farsz. Zlepiać pierogi i układać na wysypanej mąka tacce.
Krok 4
Pokroić w drobną kostkę paprykę, pomidorki na ćwiartki, natkę pietruszki i szczypior drobno posiekać .
Krok 5
Na patelni zrumienić drobno pokrojoną wędzonkę. Dodać na patelnię paprykę, pomidorki, szczypior i natkę. Smażyć mieszając minutę. Doprawić Sosem włoskim.
Krok 6
Gotować pierogi na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane sosem ziołowym ze skwareczkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej