Ruskie pierogi z ziołowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruskie pierogi z ziołowym sosem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

1 sztuka

0.75 szklanki

1 szczypta

25 dekagramów

40 dekagramów

1 szczypta

20 dekagramów

0.25 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą.

Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - Krok 1

Krok 2

Ser i ugotowane ziemniaki zmielić. Przygotować farsz mieszając ziemniaki, ser, rozkruszone mini kostki smażona cebula, Pietruszka i Bazylia. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Ciasto rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki. Na każdy nakładać farsz. Zlepiać pierogi i układać na wysypanej mąka tacce.

Krok 4

Pokroić w drobną kostkę paprykę, pomidorki na ćwiartki, natkę pietruszki i szczypior drobno posiekać .

Krok 5

Na patelni zrumienić drobno pokrojoną wędzonkę. Dodać na patelnię paprykę, pomidorki, szczypior i natkę. Smażyć mieszając minutę. Doprawić Sosem włoskim.

Krok 6

Gotować pierogi na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane sosem ziołowym ze skwareczkami.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruskie pierogi z ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej