Shivaki z Ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shivaki z Ryżem

Autor: Mroku

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

0.5 kilograma

0.4 grama

1 pęczek

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ryż ugotowac oczywiscie w osolonej wodzie

Krok 2

cebule i szczypiorek i kapuste posiekac drobno , pieczarki w plastry . Cebulke przysmażyć dodać szczypiorek i dolac ćwierć szklanki wody i posiekana wczesniej kapuste i poł kostki rosołowej lub innej , dusic ok 10 min , mozna dolac wody od czasu do czasu mieszać , wsypac chili i pieprz , koncentrat rozmieszac z odrobina wody i wlac na patelnie,

Krok 3

dodać mieso i przyprawy i wszystko ładnie dusic mieszając od czasu do czasu kapusta musi być miekka a całość ostra , podawac z ryżem . smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej