Shivaki z Ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shivaki z Ryżem

Autor: Mroku

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.4 kilograma

1 pęczek

1 łyżka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

0.4 grama

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ryż ugotowac oczywiscie w osolonej wodzie

Krok 2

cebule i szczypiorek i kapuste posiekac drobno , pieczarki w plastry . Cebulke przysmażyć dodać szczypiorek i dolac ćwierć szklanki wody i posiekana wczesniej kapuste i poł kostki rosołowej lub innej , dusic ok 10 min , mozna dolac wody od czasu do czasu mieszać , wsypac chili i pieprz , koncentrat rozmieszac z odrobina wody i wlac na patelnie,

Krok 3

dodać mieso i przyprawy i wszystko ładnie dusic mieszając od czasu do czasu kapusta musi być miekka a całość ostra , podawac z ryżem . smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Ciasto Bounty
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej