
Składniki
1 szczypta
0.4 kilograma
1 pęczek
1 łyżka
0.5 kilograma
1 łyżeczka
0.4 grama
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ryż ugotowac oczywiscie w osolonej wodzie
Krok 2
cebule i szczypiorek i kapuste posiekac drobno , pieczarki w plastry . Cebulke przysmażyć dodać szczypiorek i dolac ćwierć szklanki wody i posiekana wczesniej kapuste i poł kostki rosołowej lub innej , dusic ok 10 min , mozna dolac wody od czasu do czasu mieszać , wsypac chili i pieprz , koncentrat rozmieszac z odrobina wody i wlac na patelnie,
Krok 3
dodać mieso i przyprawy i wszystko ładnie dusic mieszając od czasu do czasu kapusta musi być miekka a całość ostra , podawac z ryżem . smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej