Shivaki z Ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shivaki z Ryżem

Autor: Mroku

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.4 kilograma

1 pęczek

1 łyżka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

0.4 grama

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ryż ugotowac oczywiscie w osolonej wodzie

Krok 2

cebule i szczypiorek i kapuste posiekac drobno , pieczarki w plastry . Cebulke przysmażyć dodać szczypiorek i dolac ćwierć szklanki wody i posiekana wczesniej kapuste i poł kostki rosołowej lub innej , dusic ok 10 min , mozna dolac wody od czasu do czasu mieszać , wsypac chili i pieprz , koncentrat rozmieszac z odrobina wody i wlac na patelnie,

Krok 3

dodać mieso i przyprawy i wszystko ładnie dusic mieszając od czasu do czasu kapusta musi być miekka a całość ostra , podawac z ryżem . smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shivaki z Ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej