Bruk z łososia z winem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruk z łososia z winem ziołowym

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

6 sztuk

50 gramów

6 łyżek

800 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To nie jest ryba w buraczkach! To tylko BRUK Z ŁOSOSIA Z WINEM ZIOŁOWYM. Tak to już jest, że każde warzywo duszone w winie, wygląda jak buraczki. Nie, że bym coś miał przeciwko burakom, ja tylko uprzedzam.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

Tagi:ryby
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruk z łososia z winem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruk z łososia z winem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruk z łososia z winem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruk z łososia z winem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruk z łososia z winem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruk z łososia z winem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruk z łososia z winem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruk z łososia z winem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej