Grzybowe Kapelusze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowe Kapelusze

Autor: Kajetan Filarski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 szklanki

0.4 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp szklankę mleka w proszku (nie dodałem do składników, ponieważ nie było go na liście) do miski, dodaj dwie łyżki mąki, dwie łyżki cukru (można więcej) i zmiksuj.

Krok 2

Wbij do oddzielnej miski dwa CAŁE jajka, dodaj przyprawy (co kto lubi) i zmiksuj z łyżką mąki.

Krok 3

Dodaj jajka do pierwszej miski i zmiksuj z 1.5 szk. mąki.

Krok 4

Wyłóż na blaszkę (najlepiej wysokość 2.5 cm i obwód pięści) i piecz góra-dół w ok. 170°C, aż się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej