Grzybowe Kapelusze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowe Kapelusze

Autor: Kajetan Filarski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 szklanki

0.4 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp szklankę mleka w proszku (nie dodałem do składników, ponieważ nie było go na liście) do miski, dodaj dwie łyżki mąki, dwie łyżki cukru (można więcej) i zmiksuj.

Krok 2

Wbij do oddzielnej miski dwa CAŁE jajka, dodaj przyprawy (co kto lubi) i zmiksuj z łyżką mąki.

Krok 3

Dodaj jajka do pierwszej miski i zmiksuj z 1.5 szk. mąki.

Krok 4

Wyłóż na blaszkę (najlepiej wysokość 2.5 cm i obwód pięści) i piecz góra-dół w ok. 170°C, aż się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowe Kapelusze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej