
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1.5 szklanki
0.4 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsyp szklankę mleka w proszku (nie dodałem do składników, ponieważ nie było go na liście) do miski, dodaj dwie łyżki mąki, dwie łyżki cukru (można więcej) i zmiksuj.
Krok 2
Wbij do oddzielnej miski dwa CAŁE jajka, dodaj przyprawy (co kto lubi) i zmiksuj z łyżką mąki.
Krok 3
Dodaj jajka do pierwszej miski i zmiksuj z 1.5 szk. mąki.
Krok 4
Wyłóż na blaszkę (najlepiej wysokość 2.5 cm i obwód pięści) i piecz góra-dół w ok. 170°C, aż się zarumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej