Babeczki z czekoladową polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z czekoladową polewą

Autor: c19c27722ea415a93e1576ee0eb6ba 39c24543c4ba4460239a583f808cdb

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę rozpuścić.

Krok 2

Po niewielkim ostygnięciu dodać mąkę.

Krok 3

Całość wymieszać i dodać mleko, po czym zmiksować przez ok. 1min.

Krok 4

Całość pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kołduny Podlaskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej