Babeczki z czekoladową polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z czekoladową polewą

Autor: c19c27722ea415a93e1576ee0eb6ba 39c24543c4ba4460239a583f808cdb

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę rozpuścić.

Krok 2

Po niewielkim ostygnięciu dodać mąkę.

Krok 3

Całość wymieszać i dodać mleko, po czym zmiksować przez ok. 1min.

Krok 4

Całość pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej