Babeczki z czekoladową polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z czekoladową polewą

Autor: c19c27722ea415a93e1576ee0eb6ba 39c24543c4ba4460239a583f808cdb

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę rozpuścić.

Krok 2

Po niewielkim ostygnięciu dodać mąkę.

Krok 3

Całość wymieszać i dodać mleko, po czym zmiksować przez ok. 1min.

Krok 4

Całość pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z czekoladową polewą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej